Kopytka są bardzo delikatne to doskonała alternatywa dla zwykłych kopytek ;)
Ruskie kopytka
Składniki
- 500g. białego sera
- 600g ziemniaków
- 1 średnia cebula
- 1 jajko
- 1.5 - 2 szkl. mąki pszennej + do podsypywania
- pieprz, sól
Składniki
- 500g. białego sera
- 600g ziemniaków
- 1 średnia cebula
- 1 jajko
- 1.5 - 2 szkl. mąki pszennej + do podsypywania
- pieprz, sól

Etapy przygotowania
Ziemniaki obrać i ugotować Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oliwie Ostudzić i wymieszać ze zmielonymi ziemniakami oraz serem, dodać jajko, mąkę oraz przyprawy Ciasto powinno być miękkie ale nie klejące! Stolnice podsypać mąką i formować wałeczki po czym pokroić na kształt kopytek Gotować w osolonej wodzie ok 3-4min aż do wypłynięcia Podawać polane masełkiem z odrobiną cebulki Smacznego :)

Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (3)
Ostatnio komentowane przepisy

Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 98

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 226
Czas na świąteczne wędzenie.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Kolendra
Odsłon: 149

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 889
Ostatnio komentowane przepisy

Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 98

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 226
Czas na świąteczne wędzenie.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Kolendra
Odsłon: 149

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 889



Składniki
- 500g. białego sera
- 600g ziemniaków
- 1 średnia cebula
- 1 jajko
- 1.5 - 2 szkl. mąki pszennej + do podsypywania
- pieprz, sól
Ziemniaki obrać i ugotować Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oliwie Ostudzić i wymieszać ze zmielonymi ziemniakami oraz serem, dodać jajko, mąkę oraz przyprawy Ciasto powinno być miękkie ale nie klejące! Stolnice podsypać mąką i formować wałeczki po czym pokroić na kształt kopytek Gotować w osolonej wodzie ok 3-4min aż do wypłynięcia Podawać polane masełkiem z odrobiną cebulki Smacznego :)
do ulubionych...
O Jezu jak to cudnie wygląda:-) chyba mi wyobraźnia nawala,bo normalnie prawie czuję zapach tej potrawy:-) Do ulubionych:-)
Połączenie grzybów i szpinaku -- to poprostu musi smakować pysznie :)