Do góry

Dania główne Przepis na:

Ruskie pierożki na mące orkiszowej

Ruskie pierożki na mące orkiszowej

Autor:

Przepisów i artykułów: 534 Ocena: 7271

Dodano:

Odsłon: 3891

Pyszne a raczej mega pyszne :)

Składniki

  • Składniki na ciasto;
  • 500 g, mąki orkiszowej
  • 2 szklanki bardzo ciepłej wody
  • Farsz;
  • 500 g. ugotowanych ziemniaków
  • 500 g sera białego
  • 2 duże cebule
  • olej do smażenia pieprz, sól
> 6 os. 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama
Ruskie pierożki na mące orkiszowej

Przygotowanie

  1. Mąkę należy przesiać do miski, wlać wodę. Na początku wymieszać łyżką, następnie rękoma.
    Ciasto powinno być miękkie, raczej luźne. Porcjami nakładać na stolnicę i wałkować. Stolnicę można lekko podsypać mąką, jednak nie za dużo.

    Nakładać farsz i gotować w dobrze osolonej wodzie, aż zmiękną.

    Ugotowane zimne ziemniaki przecisnąć przez praskę, ser również. Cebulę pokroić i podsmażyć na oleju. Wymieszać z ziemniakami i serem, doprawić do smaku. Ugotowane pierożki polać również podsmażoną cebulką

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń