Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne a raczej mega pyszne :)
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1308
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36664
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3798
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 561
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2980
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1308
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36664
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3798
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 561
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2980
Składniki
Mąkę należy przesiać do miski, wlać wodę. Na początku wymieszać łyżką, następnie rękoma. Ciasto powinno być miękkie, raczej luźne. Porcjami nakładać na stolnicę i wałkować. Stolnicę można lekko podsypać mąką, jednak nie za dużo. Nakładać farsz i gotować w dobrze osolonej wodzie, aż zmiękną. Ugotowane zimne ziemniaki przecisnąć przez praskę, ser również. Cebulę pokroić i podsmażyć na oleju. Wymieszać z ziemniakami i serem, doprawić do smaku. Ugotowane pierożki polać również podsmażoną cebulką Smacznego :)