Do góry

Dania główne Przepis na:

Ruskie pierożki na mące orkiszowej

Ruskie pierożki na mące orkiszowej

Autor:

Przepisów i artykułów: 504 Ocena: 6337

Dodano:

Odsłon: 3806

Pyszne a raczej mega pyszne :)

Składniki

  • Składniki na ciasto;
  • 500 g, mąki orkiszowej
  • 2 szklanki bardzo ciepłej wody
  • Farsz;
  • 500 g. ugotowanych ziemniaków
  • 500 g sera białego
  • 2 duże cebule
  • olej do smażenia pieprz, sól
> 6 os. 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mąkę należy przesiać do miski, wlać wodę. Na początku wymieszać łyżką, następnie rękoma.
    Ciasto powinno być miękkie, raczej luźne. Porcjami nakładać na stolnicę i wałkować. Stolnicę można lekko podsypać mąką, jednak nie za dużo.

    Nakładać farsz i gotować w dobrze osolonej wodzie, aż zmiękną.

    Ugotowane zimne ziemniaki przecisnąć przez praskę, ser również. Cebulę pokroić i podsmażyć na oleju. Wymieszać z ziemniakami i serem, doprawić do smaku. Ugotowane pierożki polać również podsmażoną cebulką

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń