Dania główne Przepis na:
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Filety oprószyc w mące, zrumienic na patelni. Cebulę drobno posiekac. Połowę cebuli ułożyc na dnie naczynia żaroodpornego, na nią dac rybę i przykryc resztą cebuli. Wszystko oprószyc delikatnie solą i pieprzem oraz polac winem. Na wierzch dorzucic pokrojonego selera, wszystko posypac estragonem. Dusic w piekarniku pod przykryciem 15 minut w niskiej temperaturze. Pod koniec duszenia dorzucic pokrojony drobno czosnek. Na koniec rybkę posypac szczypiorkiem. Podawac z ryżem lub ziemniakami oraz ulubioną surówką.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

amidalla 22 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Estragon rzeczywiście pasuje do ryby:) Też mam jeden przepis na rybkję na swoim koncie z estragonem. To wrzucam do ulubionych i niedługo wypróbuję.2 Kto głosował? | Odpowiedz

wiola1100 20 marca 2010Zgłoś do usunięcia
lubię nowe smaki więc napewno wypróbuje2 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 19 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Ciekawa ta rybka , takiej nie robiłam, , ale na pewno zrobie, ponieważ jest z selerem naciowym, który bardzo lubię .2 Kto głosował? | Odpowiedz

Jagoda50 19 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Bardzo apetyczny przepis,przepis wedruje do moich ulubionych.2 Kto głosował? | Odpowiedz