Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba po egipsko grecku

Ryba po egipsko grecku

Autor:

Przepisów i artykułów: 558 Ocena: 11200

Dodano:

Odsłon: 419

pieczona ryba w ziolach

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Z ryby trzeba wyjąć kręgosłup i można wyjąc tez większe ości i odciąć płetwy brzuszne. tak rozpłatana rybę po rozłożeniu na płasko posypuje przyprawami i skrapiam oliwą , wszystko równo rozprowadzam łyżką po filecie. Dodatkowo potrawę można udekorować pomidorkami koktajlowymi, papryką, szalotkami, co kto lubi

  2. Rybę wstawiam do piekarnika na około 20 minut na 180 stopni. Filet jest stosunkowo cienki i szybko się piecze, zawsze można sprawdzić widelcem czy mięso się zcięło.
    Tak podana rybę jadłam pierwszy raz w greckiej restauracji w Aleksandrii, w Polsce wszystkim smakuje na rybnych ucztach i przede wszystkim szybko się przygotowuje.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 14 stycznia 2018 "Mnie" być miało, a wyszło "nie" hehe, ale to pierwsze jest ważne ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 13 stycznia 2018 Rybę pod każdą postacią biorę, więc i tą wezmę, a Ty zrobisz sobie drugą ;)
Pyszności :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń