Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336695
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4064
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423196
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2625
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336695
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4064
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423196
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2625
Składniki
Z ryby trzeba wyjąć kręgosłup i można wyjąc tez większe ości i odciąć płetwy brzuszne. tak rozpłatana rybę po rozłożeniu na płasko posypuje przyprawami i skrapiam oliwą , wszystko równo rozprowadzam łyżką po filecie. Dodatkowo potrawę można udekorować pomidorkami koktajlowymi, papryką, szalotkami, co kto lubi
Rybę wstawiam do piekarnika na około 20 minut na 180 stopni. Filet jest stosunkowo cienki i szybko się piecze, zawsze można sprawdzić widelcem czy mięso się zcięło. Tak podana rybę jadłam pierwszy raz w greckiej restauracji w Aleksandrii, w Polsce wszystkim smakuje na rybnych ucztach i przede wszystkim szybko się przygotowuje.