Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14008
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15829
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6411
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14008
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15829
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6411
Składniki
Z ryby trzeba wyjąć kręgosłup i można wyjąc tez większe ości i odciąć płetwy brzuszne. tak rozpłatana rybę po rozłożeniu na płasko posypuje przyprawami i skrapiam oliwą , wszystko równo rozprowadzam łyżką po filecie. Dodatkowo potrawę można udekorować pomidorkami koktajlowymi, papryką, szalotkami, co kto lubi
Rybę wstawiam do piekarnika na około 20 minut na 180 stopni. Filet jest stosunkowo cienki i szybko się piecze, zawsze można sprawdzić widelcem czy mięso się zcięło. Tak podana rybę jadłam pierwszy raz w greckiej restauracji w Aleksandrii, w Polsce wszystkim smakuje na rybnych ucztach i przede wszystkim szybko się przygotowuje.