Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 716
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1043
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 226
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2762
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 716
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1043
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 226
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2762
Składniki
Z ryby trzeba wyjąć kręgosłup i można wyjąc tez większe ości i odciąć płetwy brzuszne. tak rozpłatana rybę po rozłożeniu na płasko posypuje przyprawami i skrapiam oliwą , wszystko równo rozprowadzam łyżką po filecie. Dodatkowo potrawę można udekorować pomidorkami koktajlowymi, papryką, szalotkami, co kto lubi
Rybę wstawiam do piekarnika na około 20 minut na 180 stopni. Filet jest stosunkowo cienki i szybko się piecze, zawsze można sprawdzić widelcem czy mięso się zcięło. Tak podana rybę jadłam pierwszy raz w greckiej restauracji w Aleksandrii, w Polsce wszystkim smakuje na rybnych ucztach i przede wszystkim szybko się przygotowuje.