Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5563
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8840
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7766
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5334
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5563
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8840
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7766
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5334
Składniki
Z ryby trzeba wyjąć kręgosłup i można wyjąc tez większe ości i odciąć płetwy brzuszne. tak rozpłatana rybę po rozłożeniu na płasko posypuje przyprawami i skrapiam oliwą , wszystko równo rozprowadzam łyżką po filecie. Dodatkowo potrawę można udekorować pomidorkami koktajlowymi, papryką, szalotkami, co kto lubi
Rybę wstawiam do piekarnika na około 20 minut na 180 stopni. Filet jest stosunkowo cienki i szybko się piecze, zawsze można sprawdzić widelcem czy mięso się zcięło. Tak podana rybę jadłam pierwszy raz w greckiej restauracji w Aleksandrii, w Polsce wszystkim smakuje na rybnych ucztach i przede wszystkim szybko się przygotowuje.