Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17841
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15743
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17841
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15743
Składniki
Z ryby trzeba wyjąć kręgosłup i można wyjąc tez większe ości i odciąć płetwy brzuszne. tak rozpłatana rybę po rozłożeniu na płasko posypuje przyprawami i skrapiam oliwą , wszystko równo rozprowadzam łyżką po filecie. Dodatkowo potrawę można udekorować pomidorkami koktajlowymi, papryką, szalotkami, co kto lubi
Rybę wstawiam do piekarnika na około 20 minut na 180 stopni. Filet jest stosunkowo cienki i szybko się piecze, zawsze można sprawdzić widelcem czy mięso się zcięło. Tak podana rybę jadłam pierwszy raz w greckiej restauracji w Aleksandrii, w Polsce wszystkim smakuje na rybnych ucztach i przede wszystkim szybko się przygotowuje.