Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 231
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 711
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 21367
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 231
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 711
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 21367
Składniki
Rybę rozmrozić, umyć, osuszyć papierowymi ręcznikami. Pokroić na kawałki. Posolić i oprószyć pieprzem cytrynowym i mąką. Na patelni rozgrzać olej i smażyć rybę na złoty kolor. Marchewkę, pietruszkę, selera obrać i umyć. Warzywa osuszyć i zetrzeć na tarce do warzyw. Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na oleju rzepakowym. Dodać starte warzywa i 1/2 szklanki wody. Dusić do miękkości. Dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy. Jeszcze chwilę dusić. Na półmisek wyłożyć połowę farszu i naprzemiennie wykładać rybę i resztę farszu. Danie podawać ciepłe albo schłodzone. Smacznego.