Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba podana na sposób chiński

Ryba podana na sposób chiński

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3876

Dodano:

Odsłon: 15359

Ryba podana w oryginalny, niecodzienny sposób. Świetna propozycja na piątkowy obiad.

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ryba podana na sposób chiński

Przygotowanie

  1. Filety rybne posól i popieprz z każdej strony. Panieruj w mące, jajkach i tartej bułce. Usmaż z każdej strony na złoty kolor. Przełóż do garnka z grubym dnem. Seler, paprykę i marchew pokrój w słupki. Cebulę pokrój w piórka. Warzywa duś na patelni do czasu aż zmiękną. Ketchup, oliwę, sos sojowy i ocet wymieszaj. Dopraw do smaku cukrem. Zalej nim warzywa. Wymieszaj. Zawartość patelni dodaj do ryby. Duś pod przykryciem przez ok. 10 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń