Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna ryba u mnie dorsz ale można użyć innej ryby w chrupiącej panierce z aromatycznymi przyprawami.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 265
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 265
Składniki
Filety opłucz, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój na dowolnej wielkości kawałki. Do większej miski wbij jajka, dodaj śmietanę oraz wszystkie przyprawy i dokładnie wymieszaj. Włóż rybę i wymieszaj. Wstaw do lodówki na godzinę a najlepiej na noc.
Rybę wyjmujemy z marynaty i panierujemy w mące. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane i smażymy rybę z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Polecam.