Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna ryba u mnie dorsz ale można użyć innej ryby w chrupiącej panierce z aromatycznymi przyprawami.
...na powitanie lata. Polecam.
Odsłon: 945
Polecam.
Odsłon: 677
To co najlepszego w lipcu.
Odsłon: 55
...na powitanie lata. Polecam.
Odsłon: 945
Polecam.
Odsłon: 677
To co najlepszego w lipcu.
Odsłon: 55
Składniki
Filety opłucz, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój na dowolnej wielkości kawałki. Do większej miski wbij jajka, dodaj śmietanę oraz wszystkie przyprawy i dokładnie wymieszaj. Włóż rybę i wymieszaj. Wstaw do lodówki na godzinę a najlepiej na noc.
Rybę wyjmujemy z marynaty i panierujemy w mące. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane i smażymy rybę z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Polecam.