Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panierka idealnie pasuje do każdej ryby
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34022
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 458
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 1756
Sałatka idealna do pracy - z indykiem, kremowym i orzechowym serem Gruyère i...
Odsłon: 18
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10246
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34022
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 458
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 1756
Sałatka idealna do pracy - z indykiem, kremowym i orzechowym serem Gruyère i...
Odsłon: 18
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10246
Składniki
Filet podzieliłam na porcje, lepsza jest ryba ze skórą- nie będzie ryzyka rozpadnięcia się kawałków. Można użyć dowolnej ulubionej ryby morskiej czy słodkiej, skropienie jej sokiem z cytryny złagodzi jej rybi smak. Skropioną sokiem z cytryny rybę posoliłam i popieprzyłam. Orzeszki rozdrobniłam w malakserze niezbyt drobno- jeśli używa się stopki miksującej może wyjść masło :) Do rozrobionych orzeszków dodałam bułkę tartą i roztarłam całość z masłem. Każdy kawałek ryby oblepiłam warstwą panierki z jednej strony.
Rybę usmażyłam najpierw od strony skóry a potem na rumiano od strony panierki. Orzeszkowa panierka świetnie podkreśla delikatny smak ryby. Smacznego :)