Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panierka idealnie pasuje do każdej ryby
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5409
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1770
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5312
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1817
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5409
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1770
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5312
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1817
Składniki
Filet podzieliłam na porcje, lepsza jest ryba ze skórą- nie będzie ryzyka rozpadnięcia się kawałków. Można użyć dowolnej ulubionej ryby morskiej czy słodkiej, skropienie jej sokiem z cytryny złagodzi jej rybi smak. Skropioną sokiem z cytryny rybę posoliłam i popieprzyłam. Orzeszki rozdrobniłam w malakserze niezbyt drobno- jeśli używa się stopki miksującej może wyjść masło :) Do rozrobionych orzeszków dodałam bułkę tartą i roztarłam całość z masłem. Każdy kawałek ryby oblepiłam warstwą panierki z jednej strony.
Rybę usmażyłam najpierw od strony skóry a potem na rumiano od strony panierki. Orzeszkowa panierka świetnie podkreśla delikatny smak ryby. Smacznego :)