Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panierka idealnie pasuje do każdej ryby
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 916
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 297
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 18091
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 916
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 297
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 18091
Składniki
Filet podzieliłam na porcje, lepsza jest ryba ze skórą- nie będzie ryzyka rozpadnięcia się kawałków. Można użyć dowolnej ulubionej ryby morskiej czy słodkiej, skropienie jej sokiem z cytryny złagodzi jej rybi smak. Skropioną sokiem z cytryny rybę posoliłam i popieprzyłam. Orzeszki rozdrobniłam w malakserze niezbyt drobno- jeśli używa się stopki miksującej może wyjść masło :) Do rozrobionych orzeszków dodałam bułkę tartą i roztarłam całość z masłem. Każdy kawałek ryby oblepiłam warstwą panierki z jednej strony.
Rybę usmażyłam najpierw od strony skóry a potem na rumiano od strony panierki. Orzeszkowa panierka świetnie podkreśla delikatny smak ryby. Smacznego :)