Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panierka idealnie pasuje do każdej ryby
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5733
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 132
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 672
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5733
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 132
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 672
Składniki
Filet podzieliłam na porcje, lepsza jest ryba ze skórą- nie będzie ryzyka rozpadnięcia się kawałków. Można użyć dowolnej ulubionej ryby morskiej czy słodkiej, skropienie jej sokiem z cytryny złagodzi jej rybi smak. Skropioną sokiem z cytryny rybę posoliłam i popieprzyłam. Orzeszki rozdrobniłam w malakserze niezbyt drobno- jeśli używa się stopki miksującej może wyjść masło :) Do rozrobionych orzeszków dodałam bułkę tartą i roztarłam całość z masłem. Każdy kawałek ryby oblepiłam warstwą panierki z jednej strony.
Rybę usmażyłam najpierw od strony skóry a potem na rumiano od strony panierki. Orzeszkowa panierka świetnie podkreśla delikatny smak ryby. Smacznego :)