Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panierka idealnie pasuje do każdej ryby
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2545
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20004
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 527
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 609
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7041
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2545
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20004
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 527
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 609
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7041
Składniki
Filet podzieliłam na porcje, lepsza jest ryba ze skórą- nie będzie ryzyka rozpadnięcia się kawałków. Można użyć dowolnej ulubionej ryby morskiej czy słodkiej, skropienie jej sokiem z cytryny złagodzi jej rybi smak. Skropioną sokiem z cytryny rybę posoliłam i popieprzyłam. Orzeszki rozdrobniłam w malakserze niezbyt drobno- jeśli używa się stopki miksującej może wyjść masło :) Do rozrobionych orzeszków dodałam bułkę tartą i roztarłam całość z masłem. Każdy kawałek ryby oblepiłam warstwą panierki z jednej strony.
Rybę usmażyłam najpierw od strony skóry a potem na rumiano od strony panierki. Orzeszkowa panierka świetnie podkreśla delikatny smak ryby. Smacznego :)