Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, prosta ryba. Pracy przy niej jest niewiele, a efekt smakowy jest fantastyczny. Na pewno urozmaici codzienny obiad i zasmakuje nawet wyrafinowanym podniebieniom.
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 307
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 753
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 52
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
Odsłon: 240
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 307
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 753
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 52
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
Odsłon: 240
Składniki
Sos pietruszkowy - Korzeń pietruszki obrać i zetrzeć na grubej tarce, natkę pietruszki posiekać. Bulion zagotować. Do wrzątku wrzucić utarty korzeń pietruszki - pietruszka powinna być lekko przykryta płynem, ale nie powinno go być za dużo, bo trzeba będzie odparować. Całość pogotować około 5 min. Śmietaną połączyć z mąką i dodać do sosu. Doprawić pieprzem i solą, wsypać posiekaną natkę, wymieszać. Filety pokroić na mniejsze kawałki. Mąkę połączyć z papryką i curry. Rybę oprószyć solą i pieprzem, następnie panierować w mące z przyprawami. Kawałki ryby smażyć z obu stron i przekładać do sosu lub podać polane sosem.