Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dietetyczne, pyszne i lekkie danie.
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 7337
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 7337
Składniki
Ryż gotujemy w osolonej wodzie.
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, podsmażamy na oliwie z oliwek. Dodajemy pomidory z puszki, przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Dusimy na wolnym ogniu, aż pomidory się zredukują.
Rybę gotujemy na parze.
Ugotowany ryż dodajemy do pomidorów, dokładnie mieszamy.
Na talerz wykładamy ryż z pomidorami, na wierzchu układamy kawałek ryby, posypujemy natką pietruszki.
Smacznego :)