Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dietetyczne, pyszne i lekkie danie.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 354
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1208
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1271
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13420
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 354
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1208
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1271
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13420
Składniki
Ryż gotujemy w osolonej wodzie.
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, podsmażamy na oliwie z oliwek. Dodajemy pomidory z puszki, przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Dusimy na wolnym ogniu, aż pomidory się zredukują.
Rybę gotujemy na parze.
Ugotowany ryż dodajemy do pomidorów, dokładnie mieszamy.
Na talerz wykładamy ryż z pomidorami, na wierzchu układamy kawałek ryby, posypujemy natką pietruszki.
Smacznego :)