Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dietetyczne, pyszne i lekkie danie.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 204
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 217
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1318
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 577
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 204
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 217
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1318
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 577
Składniki
Ryż gotujemy w osolonej wodzie.
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, podsmażamy na oliwie z oliwek. Dodajemy pomidory z puszki, przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Dusimy na wolnym ogniu, aż pomidory się zredukują.
Rybę gotujemy na parze.
Ugotowany ryż dodajemy do pomidorów, dokładnie mieszamy.
Na talerz wykładamy ryż z pomidorami, na wierzchu układamy kawałek ryby, posypujemy natką pietruszki.
Smacznego :)