Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba w warzywach to idealne danie dla całej rodziny, które przygotujesz z kilku prostych składników.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6303
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1953
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6303
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1953
 
         
         
                Składniki
Filety z dorsza dokładnie umyj i osusz ręcznikami papierowymi. Z każdej strony oprósz solą i pieprzem. Podziel na mniejsze kawałki, jeśli to konieczne. Podlej świeżym sokiem z cytryny. Odstaw.
Cebulę posiekaj drobno. Marchewkę i pietruszkę obierz. Pokrój w kostkę albo zetrzyj na tarce. Ząbki czosnku obierz i posiekaj drobno.
Na patelni rozgrzej masło. Dodaj cebulę, marchewkę i pietruszkę. Smaż tak długo aż zmiękną. Teraz posól i popieprz, dodaj czosnek i chwilę podsmażaj. Następnie dodaj zawartość puszki pomidorów. Dopraw jeszcze natką pietruszki i octem. Duś około 5 minut. Dodaj koncentrat pomidorowy, zamieszaj i wyłącz palnik.
Do naczynia żaroodpornego wlej sos warzywny. Poukładaj kawałki ryby tak, aby nie nachodziły na siebie. Piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 25-30 minut.