Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne, pyszne danie rybne wg starej, sprawdzonej receptury.
Przepis dnia
Danie równie piękne jak pyszne ;) Płaty makaronowe przekładane masą szpinakow...
Odsłon: 3595
Szybkie i proste w przygotowaniu pomarańczowe babeczki idealne do koszyczka l...
Odsłon: 580
Soczysta świąteczna szynka.
Odsłon: 340
U mnie żadne święta nie mogą się obejść bez ryb, a że to Wielkanoc to w wersj...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Danie równie piękne jak pyszne ;) Płaty makaronowe przekładane masą szpinakow...
Odsłon: 3595
Szybkie i proste w przygotowaniu pomarańczowe babeczki idealne do koszyczka l...
Odsłon: 580
Soczysta świąteczna szynka.
Odsłon: 340
U mnie żadne święta nie mogą się obejść bez ryb, a że to Wielkanoc to w wersj...
Odsłon: 190
Składniki
Rybę sprawić i pokroić na dzwonka.
Marchewkę, pietruszkę i cebule obrać. Warzywa pokroić w kostkę, włożyć do dużego rondla, zalać piwem.
Dodać sok z cytryny, przyprawy oraz pokruszony chleb.
Z cukru i odrobiny wody uprażyć karmel, schłodzony wlać do sosu.
Rondel z warzywami szczelnie przykryć i gotować je około 15 minut.
Do wrzącego wywaru włożyć dzwonka karpia, dodać masło i gotować na małym ogniu około 40 minut.
Miękką rybę wyjąć i ułożyć na półmisku. Sos przetrzeć przez sito i polać nim karpia.Rybę podawać z brokułami i kalafiorem.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Smażone części z kaczki, ziemniaki i sałatka.
Dania główne
Biała kiełbasa zapiekana w czerwonym aromatycznym winie ze śliwkami
Dania główne
Wielkanocne roladki z indyka nadziewane kapustą kiszoną i żurawiną
Dania główne
Wątróbka z ryżem
Smażone części z kaczki, ziemniaki i sałatka.
Smażone udka i filet z kaczki podany z ziemniakami i domowego wyrobu sałatką...
Odsłon: 60
Biała kiełbasa zapiekana w czerwonym aromatycznym winie ze śliwkami
Przepis na białą kiełbasę zapiekaną w czerwonym winie oraz suszonymi śliwkami.
Odsłon: 151