Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne, pyszne danie rybne wg starej, sprawdzonej receptury.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2317
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3451
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4153
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 73960
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 565
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2317
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3451
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4153
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 73960
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 565
Składniki
Rybę sprawić i pokroić na dzwonka.
Marchewkę, pietruszkę i cebule obrać. Warzywa pokroić w kostkę, włożyć do dużego rondla, zalać piwem.
Dodać sok z cytryny, przyprawy oraz pokruszony chleb.
Z cukru i odrobiny wody uprażyć karmel, schłodzony wlać do sosu.
Rondel z warzywami szczelnie przykryć i gotować je około 15 minut.
Do wrzącego wywaru włożyć dzwonka karpia, dodać masło i gotować na małym ogniu około 40 minut.
Miękką rybę wyjąć i ułożyć na półmisku. Sos przetrzeć przez sito i polać nim karpia.Rybę podawać z brokułami i kalafiorem.