Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba zapiekana w warzywach i majonezie

Ryba zapiekana w warzywach i majonezie

Autor:

Przepisów i artykułów: 708 Ocena: 14585

Dodano:

Odsłon: 770

Przepis Świąteczny mojej Mamy

Składniki

  • Ryba bez ości najlepiej morska lub sum afrykański lub jesiotr
  • marchew 2 szt, seler mały, pietruszka 2 szt, cebula 2 szt, por
  • Majonez 3 łychy
  • śmietana 18 % mały kubeczek
  • sól i pieprz
  • Pieprz ziołowy
  • czosnek 2-3 ząbki
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ryba zapiekana w warzywach i majonezie

Przygotowanie

  1. Dostałam ładnego półtora kilowego dorsza. Ryby morskie, sum afrykański czy jesiotr są idealne do zapiekania, ponieważ zawierają bardzo mało ości.
    Rybę oczyściłam i natarłam solą.

  2. Warzywa starłam malakserem, a pora pokroiłam w półplasterki, dodałam do nich śmietanę i majonez, doprawiłam czosnkiem, solą i pieprzem ziołowym i pieprzem.

  3. Rybę ułożyłam w warzywach i posmarowałam ja majonezem.

    Zapiekałam ją godzinę w 180 stopniach przykrytą arkuszem papieru do pieczenia.

    Porcje ryby świetnie smakują z upieczoną mieszanką warzyw.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (15)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń