Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis Świąteczny mojej Mamy
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68760
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2097
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68760
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2097
Składniki
Dostałam ładnego półtora kilowego dorsza. Ryby morskie, sum afrykański czy jesiotr są idealne do zapiekania, ponieważ zawierają bardzo mało ości. Rybę oczyściłam i natarłam solą.
Warzywa starłam malakserem, a pora pokroiłam w półplasterki, dodałam do nich śmietanę i majonez, doprawiłam czosnkiem, solą i pieprzem ziołowym i pieprzem.
Rybę ułożyłam w warzywach i posmarowałam ja majonezem. Zapiekałam ją godzinę w 180 stopniach przykrytą arkuszem papieru do pieczenia. Porcje ryby świetnie smakują z upieczoną mieszanką warzyw. Smacznego :)