Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis Świąteczny mojej Mamy
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1267
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5789
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8815
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18395
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1267
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5789
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8815
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18395
Składniki
Dostałam ładnego półtora kilowego dorsza. Ryby morskie, sum afrykański czy jesiotr są idealne do zapiekania, ponieważ zawierają bardzo mało ości. Rybę oczyściłam i natarłam solą.
Warzywa starłam malakserem, a pora pokroiłam w półplasterki, dodałam do nich śmietanę i majonez, doprawiłam czosnkiem, solą i pieprzem ziołowym i pieprzem.
Rybę ułożyłam w warzywach i posmarowałam ja majonezem. Zapiekałam ją godzinę w 180 stopniach przykrytą arkuszem papieru do pieczenia. Porcje ryby świetnie smakują z upieczoną mieszanką warzyw. Smacznego :)