Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis Świąteczny mojej Mamy
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10542
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336847
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4558
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424384
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10542
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336847
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4558
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424384
Składniki
Dostałam ładnego półtora kilowego dorsza. Ryby morskie, sum afrykański czy jesiotr są idealne do zapiekania, ponieważ zawierają bardzo mało ości. Rybę oczyściłam i natarłam solą.
Warzywa starłam malakserem, a pora pokroiłam w półplasterki, dodałam do nich śmietanę i majonez, doprawiłam czosnkiem, solą i pieprzem ziołowym i pieprzem.
Rybę ułożyłam w warzywach i posmarowałam ja majonezem. Zapiekałam ją godzinę w 180 stopniach przykrytą arkuszem papieru do pieczenia. Porcje ryby świetnie smakują z upieczoną mieszanką warzyw. Smacznego :)