Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis Świąteczny mojej Mamy
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 53
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 151
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 37
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 164
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 159
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 53
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 151
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 37
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 164
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 159
Składniki
Dostałam ładnego półtora kilowego dorsza. Ryby morskie, sum afrykański czy jesiotr są idealne do zapiekania, ponieważ zawierają bardzo mało ości. Rybę oczyściłam i natarłam solą.
Warzywa starłam malakserem, a pora pokroiłam w półplasterki, dodałam do nich śmietanę i majonez, doprawiłam czosnkiem, solą i pieprzem ziołowym i pieprzem.
Rybę ułożyłam w warzywach i posmarowałam ja majonezem. Zapiekałam ją godzinę w 180 stopniach przykrytą arkuszem papieru do pieczenia. Porcje ryby świetnie smakują z upieczoną mieszanką warzyw. Smacznego :)