Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z jednego garnka :)
Szybkie i smaczne ciasteczka pieguski z czekoladą idealne na święta. Można je...
Odsłon: 777
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 946
Faszerowany szczupak na Wigilię? Czemu nie! To niezwykle ciekawa i efektowna...
Odsłon: 2548
Szybkie i smaczne ciasteczka pieguski z czekoladą idealne na święta. Można je...
Odsłon: 777
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 946
Faszerowany szczupak na Wigilię? Czemu nie! To niezwykle ciekawa i efektowna...
Odsłon: 2548
Składniki
Warzywa umyć i oczyścić. Płaskie naczynie natłuścić oliwą, dno pokryć kawałkami ryb. ( wczesniej zamarynować ok 30 minut w soli i pieprzu, oliwie z czosnkiem i ziołami oraz sokiem z cytryny). Ziemniaki obrać i pokroić w cienkie talarki. Por i seler naciowy pokroić w krążki i lekko zrumienić na patelni. Pomidory umyć sparzyć i pokroić w plastry. Fasolka szparagowa zbalnszować. Jeśli uzywasz mrożonej nie musisz jej blanszować, po rozmrożeniu jest wystarczająco miękka.Na ryby warstwami układać kolejno: ziemniaki, zeszklony por i seler, fasloka i pomidory. Posyp wierzch zapiekanki ziołami, solą i pieprzem. W Kubku zrób zalewę. Jogurt wymieszaj z jajkami i startym na drobnej tarce serem żółtym. Jesli papka jest zbyt gesta dodaj zimny bulion. Tak powstałą masą zalej całą zapiekankę. Podawaj na gorąca posypaną pietruszką.