Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z jednego garnka :)
Kochani osiągnęłam kolejną umiejętność w wypiekach własnego pieczywa. Pierwsz...
Odsłon: 2238
Przepis dnia
Wiadomo, że chleb upieczony samemu jest lepszy i zapewne tańszy, dlatego zdra...
Odsłon: 10371
Ryba w porach to pyszne danie obiadowe, które wybornie smakuje podane z ziemn...
Odsłon: 1814
Puszyste kluseczki kładzione , podane na słodko to szybki obiad gotowy w kwad...
Odsłon: 869
Maj to miesiąc szparagów. Uwielbiam wiosnę między innymi dlatego, że obfituje...
Odsłon: 65
Puszyste kluseczki kładzione , podane na słodko to szybki obiad gotowy w kwad...
Odsłon: 869
Maj to miesiąc szparagów. Uwielbiam wiosnę między innymi dlatego, że obfituje...
Odsłon: 65
Składniki
Warzywa umyć i oczyścić. Płaskie naczynie natłuścić oliwą, dno pokryć kawałkami ryb. ( wczesniej zamarynować ok 30 minut w soli i pieprzu, oliwie z czosnkiem i ziołami oraz sokiem z cytryny). Ziemniaki obrać i pokroić w cienkie talarki. Por i seler naciowy pokroić w krążki i lekko zrumienić na patelni. Pomidory umyć sparzyć i pokroić w plastry. Fasolka szparagowa zbalnszować. Jeśli uzywasz mrożonej nie musisz jej blanszować, po rozmrożeniu jest wystarczająco miękka.Na ryby warstwami układać kolejno: ziemniaki, zeszklony por i seler, fasloka i pomidory. Posyp wierzch zapiekanki ziołami, solą i pieprzem. W Kubku zrób zalewę. Jogurt wymieszaj z jajkami i startym na drobnej tarce serem żółtym. Jesli papka jest zbyt gesta dodaj zimny bulion. Tak powstałą masą zalej całą zapiekankę. Podawaj na gorąca posypaną pietruszką.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Knedle z truskawkami
Dania główne
Ziemniaczki zapiekane z bryndzą
Dania główne
Paluszki rybne, ziemniaki i surówka.
Dania główne
Młoda kapusta z pomidorami i kiełbasą
Knedle z truskawkami
Powrót do smaku dzieciństwa! Rewelacyjne w smaku knedle z soczystymi truskawk...
Odsłon: 3371
Ziemniaczki zapiekane z bryndzą
Nasz ostatni wypad w góry przyniósł nie tylko piękne widoki i opaleniznę ale...
Odsłon: 38