Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z jednego garnka :)
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Warzywa umyć i oczyścić. Płaskie naczynie natłuścić oliwą, dno pokryć kawałkami ryb. ( wczesniej zamarynować ok 30 minut w soli i pieprzu, oliwie z czosnkiem i ziołami oraz sokiem z cytryny). Ziemniaki obrać i pokroić w cienkie talarki. Por i seler naciowy pokroić w krążki i lekko zrumienić na patelni. Pomidory umyć sparzyć i pokroić w plastry. Fasolka szparagowa zbalnszować. Jeśli uzywasz mrożonej nie musisz jej blanszować, po rozmrożeniu jest wystarczająco miękka.Na ryby warstwami układać kolejno: ziemniaki, zeszklony por i seler, fasloka i pomidory. Posyp wierzch zapiekanki ziołami, solą i pieprzem. W Kubku zrób zalewę. Jogurt wymieszaj z jajkami i startym na drobnej tarce serem żółtym. Jesli papka jest zbyt gesta dodaj zimny bulion. Tak powstałą masą zalej całą zapiekankę. Podawaj na gorąca posypaną pietruszką.