Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest powalający.
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 143
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 339
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 3070
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 143
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 339
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 3070
Składniki
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć posiekany czosnek oraz cebulę, dodać szpinak. Całość smażyć chwilę, po czym doprawić do smaku łyżką solą i pieprzem. Wymieszać i odstawić do ostygnięcia. Filety z dorsza (kostki z dorsza) umieścić w miseczce, aby odmroziły się, następnie opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem, po czym oprószyć solą i pieprzem. Płat ciasta francuskiego pokroić na cztery równe prostokąty, na każdym położyć po porcji szpinaku, na nim po jednej kostce ryby oraz plasterku mozzarelli. Brzegi ciasta złożyć do środka, tworząc sakiewkę. Całość ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku rozgrzanym do 220°C i piecz przez około 25-30 minut (do zarumienienia się ciasta).
Polecam