Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest powalający.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23020
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 944
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104828
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 402
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23020
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 944
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104828
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 402
Składniki
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć posiekany czosnek oraz cebulę, dodać szpinak. Całość smażyć chwilę, po czym doprawić do smaku łyżką solą i pieprzem. Wymieszać i odstawić do ostygnięcia. Filety z dorsza (kostki z dorsza) umieścić w miseczce, aby odmroziły się, następnie opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem, po czym oprószyć solą i pieprzem. Płat ciasta francuskiego pokroić na cztery równe prostokąty, na każdym położyć po porcji szpinaku, na nim po jednej kostce ryby oraz plasterku mozzarelli. Brzegi ciasta złożyć do środka, tworząc sakiewkę. Całość ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku rozgrzanym do 220°C i piecz przez około 25-30 minut (do zarumienienia się ciasta).
Polecam