Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest powalający.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 756
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22794
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15198
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4908
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45709
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 756
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22794
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15198
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4908
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45709
Składniki
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć posiekany czosnek oraz cebulę, dodać szpinak. Całość smażyć chwilę, po czym doprawić do smaku łyżką solą i pieprzem. Wymieszać i odstawić do ostygnięcia. Filety z dorsza (kostki z dorsza) umieścić w miseczce, aby odmroziły się, następnie opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem, po czym oprószyć solą i pieprzem. Płat ciasta francuskiego pokroić na cztery równe prostokąty, na każdym położyć po porcji szpinaku, na nim po jednej kostce ryby oraz plasterku mozzarelli. Brzegi ciasta złożyć do środka, tworząc sakiewkę. Całość ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku rozgrzanym do 220°C i piecz przez około 25-30 minut (do zarumienienia się ciasta).
Polecam