Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest powalający.
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 166
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15543
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 172
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 166
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15543
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 172
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć posiekany czosnek oraz cebulę, dodać szpinak. Całość smażyć chwilę, po czym doprawić do smaku łyżką solą i pieprzem. Wymieszać i odstawić do ostygnięcia. Filety z dorsza (kostki z dorsza) umieścić w miseczce, aby odmroziły się, następnie opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem, po czym oprószyć solą i pieprzem. Płat ciasta francuskiego pokroić na cztery równe prostokąty, na każdym położyć po porcji szpinaku, na nim po jednej kostce ryby oraz plasterku mozzarelli. Brzegi ciasta złożyć do środka, tworząc sakiewkę. Całość ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku rozgrzanym do 220°C i piecz przez około 25-30 minut (do zarumienienia się ciasta).
Polecam