Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 25-04-2010
Piekielnie ostra rybka :)
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 49
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 719
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 59
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 73
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 49
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 719
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 59
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 73
Składniki
Filety kroimy w 2 cm kostkę. Przyprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem i sosem sojowym. Odstawiamy na chwilę. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy rybę. Dodajemy posiekaną cebulę, czosnek i pieczarki, delikatnie podsmażamy. Miksujemy pomidory w puszce i wlewamy do ryby. Dusimy całość na małym ogniu. Kiedy się zagotuje dodajemy czerwoną fasolę. Przyprawiamy pieprzem, solą, majerankiem, sosem tabasco i płatkami chilli. (Dodałam jeszcze trochę kalafiora, ale tylko dlatego, że mi został.) Dusimy na małym ogniu do lekkiego zgęstnienia.
Białą fasolę i tuńczyka miksujemy razem na gładką pastę. Dodajemy pokrojoną w kostkę pieczoną paprykę, pieprz, tymianek, tabasco, płatki chilli, jajko i bułkę tartą. Mieszamy na jednolitą masę. Formujemy medaliony i smażymy na złoty kolor.
Podajemy razem, posypujemy szczypiorkiem.