Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 25-04-2010
Piekielnie ostra rybka :)
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 467
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 807
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 467
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 807
Składniki
Filety kroimy w 2 cm kostkę. Przyprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem i sosem sojowym. Odstawiamy na chwilę. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy rybę. Dodajemy posiekaną cebulę, czosnek i pieczarki, delikatnie podsmażamy. Miksujemy pomidory w puszce i wlewamy do ryby. Dusimy całość na małym ogniu. Kiedy się zagotuje dodajemy czerwoną fasolę. Przyprawiamy pieprzem, solą, majerankiem, sosem tabasco i płatkami chilli. (Dodałam jeszcze trochę kalafiora, ale tylko dlatego, że mi został.) Dusimy na małym ogniu do lekkiego zgęstnienia.
Białą fasolę i tuńczyka miksujemy razem na gładką pastę. Dodajemy pokrojoną w kostkę pieczoną paprykę, pieprz, tymianek, tabasco, płatki chilli, jajko i bułkę tartą. Mieszamy na jednolitą masę. Formujemy medaliony i smażymy na złoty kolor.
Podajemy razem, posypujemy szczypiorkiem.