Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 25-04-2010
Piekielnie ostra rybka :)
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 17902
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 462
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 962
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7442
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8834
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 17902
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 462
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 962
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7442
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8834
Składniki
Filety kroimy w 2 cm kostkę. Przyprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem i sosem sojowym. Odstawiamy na chwilę. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy rybę. Dodajemy posiekaną cebulę, czosnek i pieczarki, delikatnie podsmażamy. Miksujemy pomidory w puszce i wlewamy do ryby. Dusimy całość na małym ogniu. Kiedy się zagotuje dodajemy czerwoną fasolę. Przyprawiamy pieprzem, solą, majerankiem, sosem tabasco i płatkami chilli. (Dodałam jeszcze trochę kalafiora, ale tylko dlatego, że mi został.) Dusimy na małym ogniu do lekkiego zgęstnienia.
Białą fasolę i tuńczyka miksujemy razem na gładką pastę. Dodajemy pokrojoną w kostkę pieczoną paprykę, pieprz, tymianek, tabasco, płatki chilli, jajko i bułkę tartą. Mieszamy na jednolitą masę. Formujemy medaliony i smażymy na złoty kolor.
Podajemy razem, posypujemy szczypiorkiem.