Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może danie niezbyt azjatyckie, jednak szybkie i bardzo smaczne.
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 54
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6738
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 146
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 54
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6738
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 146
Składniki
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, posypać przyprawą do kurczaka lub gyrosa, przesmażyć na patelni na oleju. W wersji drugiej przesmażyć kiełbasę pokrojoną w plasterki.
W woku rozgrzać masło, wrzucić pokrojoną cebulę w kostkę. Jak się zarumieni wrzucić ryż, chwile przesmażyć. Zalać wodą w ilości 2 szklanek. Dodać pomidory, czosnek, tymianek. Dusić na wolnym ogniu 15min stale mieszając. Po tym czasie dodać paprykę pokrojoną w kostkę oraz kurczaka, dusić jeszcze 5 min. Doprawić pieprzem, solą. Smacznego :)