Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może danie niezbyt azjatyckie, jednak szybkie i bardzo smaczne.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1368
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1368
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, posypać przyprawą do kurczaka lub gyrosa, przesmażyć na patelni na oleju. W wersji drugiej przesmażyć kiełbasę pokrojoną w plasterki.
W woku rozgrzać masło, wrzucić pokrojoną cebulę w kostkę. Jak się zarumieni wrzucić ryż, chwile przesmażyć. Zalać wodą w ilości 2 szklanek. Dodać pomidory, czosnek, tymianek. Dusić na wolnym ogniu 15min stale mieszając. Po tym czasie dodać paprykę pokrojoną w kostkę oraz kurczaka, dusić jeszcze 5 min. Doprawić pieprzem, solą. Smacznego :)