Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może danie niezbyt azjatyckie, jednak szybkie i bardzo smaczne.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7839
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1011
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13594
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7839
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1011
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13594
Składniki
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, posypać przyprawą do kurczaka lub gyrosa, przesmażyć na patelni na oleju. W wersji drugiej przesmażyć kiełbasę pokrojoną w plasterki.
W woku rozgrzać masło, wrzucić pokrojoną cebulę w kostkę. Jak się zarumieni wrzucić ryż, chwile przesmażyć. Zalać wodą w ilości 2 szklanek. Dodać pomidory, czosnek, tymianek. Dusić na wolnym ogniu 15min stale mieszając. Po tym czasie dodać paprykę pokrojoną w kostkę oraz kurczaka, dusić jeszcze 5 min. Doprawić pieprzem, solą. Smacznego :)