Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może danie niezbyt azjatyckie, jednak szybkie i bardzo smaczne.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3811
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 627
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3821
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 739
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3811
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 627
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3821
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 739
Składniki
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, posypać przyprawą do kurczaka lub gyrosa, przesmażyć na patelni na oleju. W wersji drugiej przesmażyć kiełbasę pokrojoną w plasterki.
W woku rozgrzać masło, wrzucić pokrojoną cebulę w kostkę. Jak się zarumieni wrzucić ryż, chwile przesmażyć. Zalać wodą w ilości 2 szklanek. Dodać pomidory, czosnek, tymianek. Dusić na wolnym ogniu 15min stale mieszając. Po tym czasie dodać paprykę pokrojoną w kostkę oraz kurczaka, dusić jeszcze 5 min. Doprawić pieprzem, solą. Smacznego :)