Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i naprawdę pyszne danie.
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2151
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12304
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2151
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12304
Składniki
Fasolkę gotujemy około 3,4 minuty. Ryż gotujemy jak wskazane na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy olej. Dokładamy ryż, fasolkę. Posypujemy całość curry i imbirem, mieszamy i przesmażamy przez 3-4 minuty. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Na drugiej patelni rozgrzewamy olej, wbijamy jajka, oprószamy solą. Smażymy przez kilka minut, aż białko się zetnie. Potrawę przekładamy na talerze, na górze układamy jajka