Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
KOLEJNY PRZEPIS, KTÓRY POSIADA DWA NAJWIĘKSZE DLA MNIE ATUTY : - SZYBKOŚĆ PRZYGOTOWANIA ( W TYM PRZYPADKU DO 30 MIN ) - CHARAKTERYSTYCZNY SMAK ( W TYM PRZYPADKU SŁODKO- OSTRY , MÓJ ULUBIONY :) Tym razem nie będę przedłużać i zanudzać Wam historiami co, jak i dlaczego. Od razu przejdę do sedna , abyście szybciej mogli zacząć działać :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Przygotowanie: 1. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu (ok. 15 min) 2. Kroimy chilli i czosnek w bardzo drobną kostkę. (2 min) 3. Rozgrzewamy olej na dwóch patelniach. ( 1 min ) 4. Na większą patelnię wrzucamy ryż i mocno posypujemy przyprawami , tak aby cały ryż był żółty. Ryż smażymy do samego końca gotowania, na sporym ogniu, często mieszając. 5. Na mniejszą patelnię wrzucamy czosnek i papryczkę chilli i chwilę podsmażamy ( 2min ) 6. Wieprzowinę i cebulę dorzucamy do podsmażonego chilli i czosnku i razem smażymy. ( 3 min) 7. Na patelnię wylewamy miód i powoli odparowujemy sos ( 5 min ) 8. i... gotowe :)