Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie zwłaszcza na niedzielny obiad,lub imprezy rodzinne.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1479
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6009
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8891
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18860
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1479
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6009
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8891
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18860
Składniki
Masło rozpuszczam w garku dodaję mąkę i cały czas mieszam.Przez caly czas robienia sosu mieszam go energicznie trzepaczką.
Po trochu dolewam rosół caly czas mieszam .Kiedy zawartośc garnka nabierze gęstość sosu dodaję sok z cytryny i cukier do smaku.Jeśli ktoś lubi bardziej slodki sos dodaje więcej cukru.Mieszam do zagotowania.Zóltka roztrzepuje widelcem i dodaję do sosu ciągle mieszając nie gotuję.
Sos podaję z ugotowanym ryżem i mięsem z kurczaka.