Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie zwłaszcza na niedzielny obiad,lub imprezy rodzinne.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1356
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1356
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Masło rozpuszczam w garku dodaję mąkę i cały czas mieszam.Przez caly czas robienia sosu mieszam go energicznie trzepaczką.
Po trochu dolewam rosół caly czas mieszam .Kiedy zawartośc garnka nabierze gęstość sosu dodaję sok z cytryny i cukier do smaku.Jeśli ktoś lubi bardziej slodki sos dodaje więcej cukru.Mieszam do zagotowania.Zóltka roztrzepuje widelcem i dodaję do sosu ciągle mieszając nie gotuję.
Sos podaję z ugotowanym ryżem i mięsem z kurczaka.