Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie zwłaszcza na niedzielny obiad,lub imprezy rodzinne.
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 4988
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 4988
Składniki
Masło rozpuszczam w garku dodaję mąkę i cały czas mieszam.Przez caly czas robienia sosu mieszam go energicznie trzepaczką.
Po trochu dolewam rosół caly czas mieszam .Kiedy zawartośc garnka nabierze gęstość sosu dodaję sok z cytryny i cukier do smaku.Jeśli ktoś lubi bardziej slodki sos dodaje więcej cukru.Mieszam do zagotowania.Zóltka roztrzepuje widelcem i dodaję do sosu ciągle mieszając nie gotuję.
Sos podaję z ugotowanym ryżem i mięsem z kurczaka.