Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, przepis znalazlam u innej smakerowiczki, i zachwycona daniem postanowilam udostepnic przepis i na swoim profilu :)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1955
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2630
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1955
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2630
Składniki
groszek ugotowac do miekkosci, odcedzic (autorka przepisu podaje groszek konserwowy, ja zdecydowalam sie na mrozony), kielbase pokrojona w kostke podsmazyc, pieczarki pokroic w plastry i smazyc na brazowy kolor.
cebule posiekac, czosnek rowniez, podsmazyc na oleju, dodac surowy ryz. kiedy ryz sie zeszkli, dodac pieczarki, kielkbaske i groszek, zalac 2 szklankami wrzacej wody, gotowac na wolnym ogniu. gdy ryz bedzie polmiekki, dodac sok, sol i mielona paryke, gotowac do miekkosci
smacznego :)