Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 263 Ocena: 8229
Dodano: 17.02.2010
Odsłon: 7057
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Ryż gotujemy w osolonej wodzie z łyżką masła. Pod koniec wkładamy do ciepłego piekarnika.
Kalafior gotujemy do miękkości z dodatkiem soli, cukru i mleka.
Groszek również gotujemy przez 2-3 minuty.
Ser trzemy na wiórki, mieszamy z ciepłym ryżem i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na ryżu układamy kalafior, który lekko oprószamy ziołami i pieprzem. Kalafior obsypujemy groszkiem. Całość zalewamy sosem (koperkowym lub beszamelowym - w zależności od upodobań). Zapiekankę wrzucamy na 15 min do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

wika11 18 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
CIEKAWE DANIE MUSZĘ JE OCZYWIŚCIE ZROBIĆ I ZJEŚĆ, BO UWIELBIAM RYŻ W KAŻDEJ POSTACI. POZDRAWIAM0 Kto głosował? | Odpowiedz