Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste lekkie danie, które może być podane na różnych okazjach . Jest to raj dla wegetarian.
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
Składniki
Wszystkie warzywa myjemy i kroimy dużą kostkę. Do garnka wlewamy olej i wrzucamy warzywa oprócz jabłek
Kroimy w taką kostkę wtedy czuć ich bardzo dobry smak.
Gdy warzywa się duszą my gotujemy ryż wg przepisu na opakowaniu oraz przygotowujemy sos. Do miski wlewamy pomidory z puszki dodajemy sól, pieprz cukier oraz zoła prowansalskie
Jak warzywa są już miekkie dodajemy przygotowany sos pomidorowy oraz jabłka. I tak pod przykryciem dusimy jeszcze około 10 minut.
Tak oto mamy już koniec dodajemy trochę lisków bazylii i możemy podawać . Smacznego