Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste lekkie danie, które może być podane na różnych okazjach . Jest to raj dla wegetarian.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4758
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12907
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5742
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7276
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4758
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12907
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5742
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7276
Składniki
Wszystkie warzywa myjemy i kroimy dużą kostkę. Do garnka wlewamy olej i wrzucamy warzywa oprócz jabłek
Kroimy w taką kostkę wtedy czuć ich bardzo dobry smak.
Gdy warzywa się duszą my gotujemy ryż wg przepisu na opakowaniu oraz przygotowujemy sos. Do miski wlewamy pomidory z puszki dodajemy sól, pieprz cukier oraz zoła prowansalskie
Jak warzywa są już miekkie dodajemy przygotowany sos pomidorowy oraz jabłka. I tak pod przykryciem dusimy jeszcze około 10 minut.
Tak oto mamy już koniec dodajemy trochę lisków bazylii i możemy podawać . Smacznego