Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryż ze szpinakiem zapiekany w kokilkach. Proporcje na świetny obiad dla trzech osób.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19956
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 511
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 570
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6987
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244105
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19956
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 511
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 570
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6987
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244105
Składniki
Szpinak z dodatkiem oleju i około pół łyżeczki soli podgrzewać powoli pod przykryciem aż do rozpuszczenia lodu.
Pomidory sparzyć, obrać, pokroić na kawałki, dodać do szpinaku i całość dusić przez około 5 minut.
Czosnek przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać.
Do szpinaku z pomidorami dodać ryż, dwie szklanki wody oraz czosnek. Całość dusić pod przykryciem często mieszając, aż do wchłonięcia wody przez ryż.
Do trzech kokilek nałożyć po 1/3 ryżu i jednym jajku. Wierzch jajek oprószyć solą.
Zapiekać przez 10-15 minut w piekarniku z włączonymi grzałkami górną i dolną w temperaturze 200 stopni Celsjusza.