Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryż ze szpinakiem zapiekany w kokilkach. Proporcje na świetny obiad dla trzech osób.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 851
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 845
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 78
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 851
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 845
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 78
Składniki
Szpinak z dodatkiem oleju i około pół łyżeczki soli podgrzewać powoli pod przykryciem aż do rozpuszczenia lodu.
Pomidory sparzyć, obrać, pokroić na kawałki, dodać do szpinaku i całość dusić przez około 5 minut.
Czosnek przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać.
Do szpinaku z pomidorami dodać ryż, dwie szklanki wody oraz czosnek. Całość dusić pod przykryciem często mieszając, aż do wchłonięcia wody przez ryż.
Do trzech kokilek nałożyć po 1/3 ryżu i jednym jajku. Wierzch jajek oprószyć solą.
Zapiekać przez 10-15 minut w piekarniku z włączonymi grzałkami górną i dolną w temperaturze 200 stopni Celsjusza.