Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryż ze szpinakiem zapiekany w kokilkach. Proporcje na świetny obiad dla trzech osób.
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 167
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 212
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 151
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 112
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 1787
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 167
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 212
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 151
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 112
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 1787
Składniki
Szpinak z dodatkiem oleju i około pół łyżeczki soli podgrzewać powoli pod przykryciem aż do rozpuszczenia lodu.
Pomidory sparzyć, obrać, pokroić na kawałki, dodać do szpinaku i całość dusić przez około 5 minut.
Czosnek przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać.
Do szpinaku z pomidorami dodać ryż, dwie szklanki wody oraz czosnek. Całość dusić pod przykryciem często mieszając, aż do wchłonięcia wody przez ryż.
Do trzech kokilek nałożyć po 1/3 ryżu i jednym jajku. Wierzch jajek oprószyć solą.
Zapiekać przez 10-15 minut w piekarniku z włączonymi grzałkami górną i dolną w temperaturze 200 stopni Celsjusza.