Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tania, sycąca i smaczna (szczerze polecam)
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 41
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 148
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1210
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 487
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 41
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 148
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1210
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 487
Składniki
Ryż gotujemy na sypko. (Moja metoda: ryż podsmażam na niewielkiej ilości oleju, po chwili zalewam dwukrotną ilością wody, czyli - jeśli gotuję 1 i 1/2 szkl. ryżu, to wlewam 3 szkl. wody, podczas gotowania ze dwa razy przemieszam delikatnie). Na oleju podsmażyc pokrojoną cebulę oraz szynkę.
Ogórki i paprykę pokroic w kostkę. Wszystko mieszamy z kukurydzą i ryżem, doprawiamy do smaku. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Wierzch polewamy rozmąconymi jajkami i posypujemy tartym serem. Pieczemy w temp. ok. 160 stopni przez 40 minut.