Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tania, sycąca i smaczna (szczerze polecam)
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68738
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2095
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68738
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2095
Składniki
Ryż gotujemy na sypko. (Moja metoda: ryż podsmażam na niewielkiej ilości oleju, po chwili zalewam dwukrotną ilością wody, czyli - jeśli gotuję 1 i 1/2 szkl. ryżu, to wlewam 3 szkl. wody, podczas gotowania ze dwa razy przemieszam delikatnie). Na oleju podsmażyc pokrojoną cebulę oraz szynkę.
Ogórki i paprykę pokroic w kostkę. Wszystko mieszamy z kukurydzą i ryżem, doprawiamy do smaku. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Wierzch polewamy rozmąconymi jajkami i posypujemy tartym serem. Pieczemy w temp. ok. 160 stopni przez 40 minut.