Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 80 Ocena: 2212
Dodano: 17.03.2010
Odsłon: 5997
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Ryż gotujemy na sypko. (Moja metoda: ryż podsmażam na niewielkiej ilości oleju, po chwili zalewam dwukrotną ilością wody, czyli - jeśli gotuję 1 i 1/2 szkl. ryżu, to wlewam 3 szkl. wody, podczas gotowania ze dwa razy przemieszam delikatnie). Na oleju podsmażyc pokrojoną cebulę oraz szynkę.
Ogórki i paprykę pokroic w kostkę. Wszystko mieszamy z kukurydzą i ryżem, doprawiamy do smaku. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Wierzch polewamy rozmąconymi jajkami i posypujemy tartym serem. Pieczemy w temp. ok. 160 stopni przez 40 minut.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

wiola1100 17 marca 2010Zgłoś do usunięcia
bardzo lubię wszelkie zapiekanki ta twoja tez musi byc pyszna1 Kto głosował? | Odpowiedz