Do góry

Dania główne Przepis na:

Rzodkiewkowe Schabowe

Rzodkiewkowe Schabowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 587 Ocena: 5319

Dodano:

Odsłon: 7879

Inne schabowe, które na pewno Wam zasmakują.

Składniki

  • ½ kg schabu
  • Pieprz
  • Sól
  • Czosnek
  • 1 duży jogurt naturalny
  • 3 łyżki majonezu
  • 8 szt. Rzodkiewek
  • Bułka tarta do panierki
  • 2 jajka
  • Mąka pszenna do obtoczenia
  • Olej do smażenia
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w plastry, następnie rozbijamy.
    2. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  2. 3. Do miski wlewamy jogurt.
    4. Dodajemy majonez.
    5. Doprawiamy solą, pieprzem oraz czosnkiem.
    6. Rzodkiewki ścieramy na tarce o dużych oczach.
    7. Dodajemy do marynaty.

  3. 8. Zanurzamy każdy kawałek mięsa.

  4. 9. Obtaczamy w mące.

  5. 10. Zanurzamy w roztrzepanym jajku.

  6. 11. Panierujemy w bułce tartej.

  7. 12. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

  8. 13. Kotlety gotowe.
    14. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń