Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sajgonki w zasadzie powstały przez zwykły przypadek. Wędzony dorsz miał zostać użyty do innej potrawy ,więc postanowiłem wymyślić coś nowego. Postanowiłem więc połączyć składniki ,które były pod ręką. Wyszło pysznie. Pieczona papryka nadała rybie słodkości i delikatności.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10375
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5975
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12816
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4568
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10375
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5975
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12816
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4568
Składniki
Paprykę tniemy na paski skrapiamy oliwą z oliwek i pieczemy do miękkości ,studzimy. Dorsza obieramy ,oddzielamy ości. Dorsza ,jajka ,cebulę i paprykę przepuszczamy przez maszynkę do mięsa (najmniejsze oczka). Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Na papier ryżowy (lekko namoczony wodą) układamy farsz (po łyżce) i zawijamy podobnie jak krokiety. Smażymy na głębokim oleju. Podajemy z ryżem jaśminowym i słodko pikantnym sosem chilli.