Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sajgonki w zasadzie powstały przez zwykły przypadek. Wędzony dorsz miał zostać użyty do innej potrawy ,więc postanowiłem wymyślić coś nowego. Postanowiłem więc połączyć składniki ,które były pod ręką. Wyszło pysznie. Pieczona papryka nadała rybie słodkości i delikatności.
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 342
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 112
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 342
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 112
Składniki
Paprykę tniemy na paski skrapiamy oliwą z oliwek i pieczemy do miękkości ,studzimy. Dorsza obieramy ,oddzielamy ości. Dorsza ,jajka ,cebulę i paprykę przepuszczamy przez maszynkę do mięsa (najmniejsze oczka). Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Na papier ryżowy (lekko namoczony wodą) układamy farsz (po łyżce) i zawijamy podobnie jak krokiety. Smażymy na głębokim oleju. Podajemy z ryżem jaśminowym i słodko pikantnym sosem chilli.