Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sajgonki w zasadzie powstały przez zwykły przypadek. Wędzony dorsz miał zostać użyty do innej potrawy ,więc postanowiłem wymyślić coś nowego. Postanowiłem więc połączyć składniki ,które były pod ręką. Wyszło pysznie. Pieczona papryka nadała rybie słodkości i delikatności.
Paprykę tniemy na paski skrapiamy oliwą z oliwek i pieczemy do miękkości ,studzimy. Dorsza obieramy ,oddzielamy ości. Dorsza ,jajka ,cebulę i paprykę przepuszczamy przez maszynkę do mięsa (najmniejsze oczka). Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Na papier ryżowy (lekko namoczony wodą) układamy farsz (po łyżce) i zawijamy podobnie jak krokiety. Smażymy na głębokim oleju. Podajemy z ryżem jaśminowym i słodko pikantnym sosem chilli.
Koperkowy smak piersi kurczaka zawinięty w papier ryżowy. Fajny dodatek do da...
Odsłon: 6500
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kolejne ciasto siostry Anastazji, oczywiście do przepisu...
Odsłon: 31590
Soczysta pieczeń z karkówki, bardzo aromatyczna i smaczna.
Odsłon: 9531
Przepis dnia
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 273
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kolejne ciasto siostry Anastazji, oczywiście do przepisu...
Odsłon: 31590
Soczysta pieczeń z karkówki, bardzo aromatyczna i smaczna.
Odsłon: 9531
Przepis dnia
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 273
Składniki
Paprykę tniemy na paski skrapiamy oliwą z oliwek i pieczemy do miękkości ,studzimy. Dorsza obieramy ,oddzielamy ości. Dorsza ,jajka ,cebulę i paprykę przepuszczamy przez maszynkę do mięsa (najmniejsze oczka). Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Na papier ryżowy (lekko namoczony wodą) układamy farsz (po łyżce) i zawijamy podobnie jak krokiety. Smażymy na głębokim oleju. Podajemy z ryżem jaśminowym i słodko pikantnym sosem chilli.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pstrąg z grilla
Dania główne
Cukinia faszerowana mięsem i kaszą kuskus
Dania główne
Risotto ze szparagami
Dania główne
Krokiety z twarogiem, boczkiem i pieczarkami
Pstrąg z grilla
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 28
Cukinia faszerowana mięsem i kaszą kuskus
Przedstawiam wam kolejny przepis na cukinię faszerowaną. Należy do moich ulub...
Odsłon: 165