Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny domowy obiad z mięsem w roli głównej. Duszony w kapuście schab z pysznym i aromatycznym sosem. Jest to danie łatwe w przygotowaniu, niewymagające specjalnego nakładu pracy. Polecam z ziemniakami lub kluseczkami, z ulubioną surówką.
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 448
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 182
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 448
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 182
Przepis dnia
Składniki
Cebulę posiekać, podsmażyć na oleju. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i czerwoną paprykę w proszku. Całość wymieszać, chwilę podsmażyć i odstawić. Wieprzowinę przesmażyć z każdej strony na gorącym tłuszczu (oleju lub smalcu), dodać cebulkę. Całość podlać 2 szklankami rosołu, posolić, dodać kminek i pieprz. Wymieszać i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu przez około 40 minut. Następnie wyjąć mięso, gdy trochę przestygnie, pokroić na plastry i włożyć z powrotem do dusznicy. Dolać 1 szklankę rosołu i kapustę, którą wcześniej drobno pokroić (jeśli kapusta jest zbyt kwaśna, przelać wodą). Wymieszać i dusić wszystko na wolnym ogniu aż mięso i kapusta będą miękkie (około godziny), w razie potrzeby podlewając rosołem lub wodą.