Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w towarzystwie sezonowych warzyw jest super smaczny i delikatny.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12793
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1448
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14033
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5839
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12793
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1448
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14033
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5839
Składniki
Wykonanie: Schab pokroić w cienkie plastry, a warzywa oczyścić i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć mięso z obu stron na rumiano, po chwili wrzucić warzywa, dodać listek laurowy, zalać winem i dusić pod przykryciem przez 10 minut. Następnie zalać bulionem, dodać kilka posiekanych listków bazylii i dusić jeszcze przez 15 minut. Po ugotowaniu możemy jeszcze doprawić do smaku i podawać z ziemniakami.