Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w towarzystwie sezonowych warzyw jest super smaczny i delikatny.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1237
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 495
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1327
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1237
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 495
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1327
Składniki
Wykonanie: Schab pokroić w cienkie plastry, a warzywa oczyścić i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć mięso z obu stron na rumiano, po chwili wrzucić warzywa, dodać listek laurowy, zalać winem i dusić pod przykryciem przez 10 minut. Następnie zalać bulionem, dodać kilka posiekanych listków bazylii i dusić jeszcze przez 15 minut. Po ugotowaniu możemy jeszcze doprawić do smaku i podawać z ziemniakami.