Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na niedzielny obiad. Może być podane z ziemniakami, ryżem lub kaszą.
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 452
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 1118
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5825
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1136
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1209
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 452
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 1118
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5825
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1136
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1209
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Posypać solą i pieprzem, podsmażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony i przełożyć do garnka. Zarumienione mięso zalać wodą. Doprawić liściem laurowym, zielem angielskim oraz ziarenkami pieprzu. Gotować pod przykryciem 40minut. Gdy mięso stanie się miękkie, do gulaszu dodać posiekaną i podsmażoną cebulę oraz czerwoną paprykę. Całość dusić razem ok. 10 min. Doprawić solą, pieprzem, kminkiem, mieloną papryką oraz tymiankiem i natką pietruszki. Pod koniec sos zagęścić mąką - mąkę połączyć z 2-3 łyżkami zimnej wody, a następnie z gorącym sosem (1-2 łyżki) i wlać do garnka. Mieszając zagotować i dusić jeszcze około 10 min.