Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na niedzielny obiad. Może być podane z ziemniakami, ryżem lub kaszą.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19384
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13107
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1755
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232221
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19384
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13107
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1755
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232221
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Posypać solą i pieprzem, podsmażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony i przełożyć do garnka. Zarumienione mięso zalać wodą. Doprawić liściem laurowym, zielem angielskim oraz ziarenkami pieprzu. Gotować pod przykryciem 40minut. Gdy mięso stanie się miękkie, do gulaszu dodać posiekaną i podsmażoną cebulę oraz czerwoną paprykę. Całość dusić razem ok. 10 min. Doprawić solą, pieprzem, kminkiem, mieloną papryką oraz tymiankiem i natką pietruszki. Pod koniec sos zagęścić mąką - mąkę połączyć z 2-3 łyżkami zimnej wody, a następnie z gorącym sosem (1-2 łyżki) i wlać do garnka. Mieszając zagotować i dusić jeszcze około 10 min.