Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubicie chude mięso, chrupkie warzywa i papryczki jalapeno, a przy tym nie macie ochoty kwitnąć długo nad garnkami, ta propozycja jest właśnie dla Was. Pełen witamin i aromatów gulasz na bazie schabu podany z drobną kaszą orkiszową i listkami świeżej mięty będzie rajem dla niejednego podniebienia.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 18678
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1045
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4358
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1024
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1231
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4215
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 18678
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1045
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4358
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1024
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1231
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4215
Składniki
Schab umyć, osączyć ręcznikiem papierowym i pokroić w paseczki lub kostkę. W garnku rozgrzać olej, wrzucić mięso, obsmażyć na złoto. Lekko osolić, podlać wodą, garnek przykryć i dusić, aż będzie prawie miękkie, dodać świeżo zmielony pieprz i przyprawę do dań chińskich. W czasie, gdy dusi się schab, opłukać warzywa; marchew obrać i pokroić w plasterki, cukinię ze skórką w ćwierć plasterki, paprykę oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić w średnią kostkę. Papryczki jalapeno osączyć na sicie lub ręczniku papierowym. Warzywa dorzucić do garnka, kiedy mięso będzie prawie miękkie: najpierw marchew i paprykę, dusić razem kilka minut. Potem cukinię i jalapeno. Dodać sos paprykowy lub passatę pomidorową i dusić jeszcze kilka minut. Doprawić do smaku. Warzywa powinny być chrupkie i jędrne, mięso miękkie i dobrze doprawione. Podawać z ugotowaną w osolonej wodzie kaszą orkiszową i listkami mięty.