Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab pieczony w kapuście kiszonej z ananasem

Schab pieczony w kapuście kiszonej z ananasem

Autor:

Przepisów i artykułów: 60 Ocena: 288

Dodano:

Odsłon: 239

Idealnie soczysty schab jest delikatny i kruchy, nadaje się na niedzielne obiady

Składniki

  • 0,5 kg schabu b/k
  • 500 g kapusty kiszonej
  • puszka ananasów
  • przyprawa do mięs
5-6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Schab pieczony w kapuście kiszonej z ananasem

Przygotowanie

  1. Mięso doprawiamy przyprawami z każdej strony. Odstawiamy na noc do lodówki .Obsmażamy na patelni na nie wielkiej ilości tłuszczu z każdej strony. Do naczynia żaroodpornego kładziemy część kapusty ,pokrojone w kostkę plastry ananasa polowa puszki i pół kostki masła. Kapustę można doprawić solą i pieprzem. Kładziemy mięso i resztą kapusty otulamy mięso na wierzch kładziemy ananasa i masło. Przykrywamy pokrywą i wstawiamy do nagrzanego piekarnika 190 stopni pieczemy 1-1,5 w zależności od piekarnika

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń