Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na soczysty pieczony schab wieprzowy. Mięso nigdy nie było tak kruche i aromatyczne! Krótka lista łatwo dostępnych składników! Kuchnia polska w najlepszym wydaniu!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15699
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4729
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 398
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15699
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4729
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 398
Składniki
W miseczce mieszamy sól, pieprz, paprykę słodką, paprykę wędzoną i majeranek.
Schab nacieramy oliwą i przygotowaną mieszanką przypraw.
Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy plasterki cebuli. Wlewamy sok jabłkowy, dodajemy liście laurowe i ząbki czosnku.
W naczyniu układamy przyprawiony schab, następnie obkładamy kawałkami jabłek.
Czas pieczenia mięsa jest zależny od wagi schabu (jedna godzina na kilogram). Pieczemy pod przykryciem w 180 stopniach z termoobiegiem.
Upieczone mięso musi "odpocząć" przed krojeniem minimum 15 minut po wyjęciu z piekarnika( inaczej będzie twarde). Smacznego