Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na soczysty pieczony schab wieprzowy. Mięso nigdy nie było tak kruche i aromatyczne! Krótka lista łatwo dostępnych składników! Kuchnia polska w najlepszym wydaniu!
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 6433
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 942
Te tureckie bułeczki to jakby połączenie croissanta z bajglem..... Puszyste,...
Odsłon: 171
Sałatka z grillowanym serem halloumi i granatem. Sprawdzi się świetnie jako s...
Odsłon: 87
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 6433
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 942
Te tureckie bułeczki to jakby połączenie croissanta z bajglem..... Puszyste,...
Odsłon: 171
Sałatka z grillowanym serem halloumi i granatem. Sprawdzi się świetnie jako s...
Odsłon: 87
Składniki
W miseczce mieszamy sól, pieprz, paprykę słodką, paprykę wędzoną i majeranek.
Schab nacieramy oliwą i przygotowaną mieszanką przypraw.
Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy plasterki cebuli. Wlewamy sok jabłkowy, dodajemy liście laurowe i ząbki czosnku.
W naczyniu układamy przyprawiony schab, następnie obkładamy kawałkami jabłek.
Czas pieczenia mięsa jest zależny od wagi schabu (jedna godzina na kilogram). Pieczemy pod przykryciem w 180 stopniach z termoobiegiem.
Upieczone mięso musi "odpocząć" przed krojeniem minimum 15 minut po wyjęciu z piekarnika( inaczej będzie twarde). Smacznego