Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na soczysty pieczony schab wieprzowy. Mięso nigdy nie było tak kruche i aromatyczne! Krótka lista łatwo dostępnych składników! Kuchnia polska w najlepszym wydaniu!
Kruchy placek z brzoskwiniami i delikatną pianką budyniową to nasza propozycj...
Odsłon: 19641
Jesienna rozgrzewająca potrawa. To chili szybko się gotuje i jest przepyszne....
Odsłon: 63
kolejne mój przepis na smaczne roladki na niedzielny obiad.
Odsłon: 93
Ryba i cytryna tworzą niezwykle zgrany duet, który bardzo często gości w moje...
Odsłon: 146
Kruchy placek z brzoskwiniami i delikatną pianką budyniową to nasza propozycj...
Odsłon: 19641
Jesienna rozgrzewająca potrawa. To chili szybko się gotuje i jest przepyszne....
Odsłon: 63
kolejne mój przepis na smaczne roladki na niedzielny obiad.
Odsłon: 93
Ryba i cytryna tworzą niezwykle zgrany duet, który bardzo często gości w moje...
Odsłon: 146
Składniki
W miseczce mieszamy sól, pieprz, paprykę słodką, paprykę wędzoną i majeranek.
Schab nacieramy oliwą i przygotowaną mieszanką przypraw.
Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy plasterki cebuli. Wlewamy sok jabłkowy, dodajemy liście laurowe i ząbki czosnku.
W naczyniu układamy przyprawiony schab, następnie obkładamy kawałkami jabłek.
Czas pieczenia mięsa jest zależny od wagi schabu (jedna godzina na kilogram). Pieczemy pod przykryciem w 180 stopniach z termoobiegiem.
Upieczone mięso musi "odpocząć" przed krojeniem minimum 15 minut po wyjęciu z piekarnika( inaczej będzie twarde). Smacznego