Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na soczysty pieczony schab wieprzowy. Mięso nigdy nie było tak kruche i aromatyczne! Krótka lista łatwo dostępnych składników! Kuchnia polska w najlepszym wydaniu!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 888
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 68
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2128
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4144
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 888
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 68
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2128
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4144
Składniki
W miseczce mieszamy sól, pieprz, paprykę słodką, paprykę wędzoną i majeranek.
Schab nacieramy oliwą i przygotowaną mieszanką przypraw.
Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy plasterki cebuli. Wlewamy sok jabłkowy, dodajemy liście laurowe i ząbki czosnku.
W naczyniu układamy przyprawiony schab, następnie obkładamy kawałkami jabłek.
Czas pieczenia mięsa jest zależny od wagi schabu (jedna godzina na kilogram). Pieczemy pod przykryciem w 180 stopniach z termoobiegiem.
Upieczone mięso musi "odpocząć" przed krojeniem minimum 15 minut po wyjęciu z piekarnika( inaczej będzie twarde). Smacznego