Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i aromatyczne mięsko na drugie danie.
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 437
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 32
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5678
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 964
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 251
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 37435
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 437
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 32
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5678
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 964
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 251
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 37435
Składniki
Przygotowanie farszu z cukinii: Cukinie opłukać, osuszyć i zetrzeć razem ze skórką na tarce o grubych oczkach, posolić i odstawić na około 20 minut, aż cukinia puści sok,
następnie cukinię dobrze odcisnąć z wody i przełożyć do miseczki.
Dodać śmietanę, obie papryki, koncentrat pomidorowy, drobno posiekaną cebulę, zmiażdżony czosnek, natkę pietruszki, przyprawić solą i pieprzem do smaku i bardzo dokładnie wyrobić masę cukiniową.
Schab dokładnie opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym, pokroić w plastry o grubości około 2 cm, lekko rozbić, posypać solą i pieprzem i odstawić w chłodne miejsce do następnego dnia. Po czym ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (papieru dajemy podwójną długość tak aby można było nakryć schab od góry)
na górę wyłożyć przygotowany farsz , .
starannie wyrównać,
przykryć papierem do pieczenia.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180-190 stopni i piec około 1 godziny. Następnie mięso wyciągamy z piekarnika, posypujemy starannie startym serem i wstawiamy ponownie do piekarnika do zarumienia się sera(około15-20 minut). Należy zapamiętać w którą stronę ułożyliśmy schab to będzie nam łatwiej kroić i podać do obiadu