Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso kruche, delikatne , smakuje wybornie na różne okazje
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 233
Delikatna biała pizza z ziemniakami, gotowaną szynką Prosciutto cotto i pesto...
Odsłon: 125
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 251
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2220
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 119
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 112
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 233
Delikatna biała pizza z ziemniakami, gotowaną szynką Prosciutto cotto i pesto...
Odsłon: 125
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 251
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2220
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 119
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 112
Składniki
Schab ubić , doprawić solą, pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego. Na patelni rozgrzać trochę oleju, obsmażyć schab z obu stron. Papryki umyć , pokroić w kostkę. Pomidory pokroić w kostkę. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach.
W naczyniu żaroodpornych układamy połowę pokrojonych papryk, na niej podsmażony schab, na wierzch druga połową papryk i suszone pomidory.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni wstawić przygotowany schab, piec 20 minut , wyjąć i posypać startym serem.
Wstawić do piekarnika i piec 15 minut do dobrego zrumienienia sera. Podawać z ziemniakami i surówką.