Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso kruche, delikatne , smakuje wybornie na różne okazje
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13098
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2481
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3612
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4509
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13098
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2481
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3612
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4509
Składniki
Schab ubić , doprawić solą, pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego. Na patelni rozgrzać trochę oleju, obsmażyć schab z obu stron. Papryki umyć , pokroić w kostkę. Pomidory pokroić w kostkę. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach.
W naczyniu żaroodpornych układamy połowę pokrojonych papryk, na niej podsmażony schab, na wierzch druga połową papryk i suszone pomidory.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni wstawić przygotowany schab, piec 20 minut , wyjąć i posypać startym serem.
Wstawić do piekarnika i piec 15 minut do dobrego zrumienienia sera. Podawać z ziemniakami i surówką.