Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najpopularniejszym daniem ze schabu są oczywiście kotlety smażone w panierce. Tymczasem to smaczne mięso nadaje się także do pieczenia. Aby w wysokiej temperaturze mięso nie wysuszyło się nadmiernie odkładamy je plastrami boczku. Z sosem z pomidorów, szarotek i fasoli smakuje najlepiej.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10295
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5928
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5295
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12743
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4509
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10295
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5928
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5295
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12743
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4509
Składniki
Natkę oraz zioła opłukać, osuszyć. Listki natki i tymianki oraz oddzielonymi od gałązek szpilkami rozmarynu drobno posiekać. Plastry boczku ułożyć obok siebie i posypać posiekaną zieleniną. Mięso natrzeć solą i pieprzem, obłożyć boczkiem, obwiązać nicią. Ułożyć na natłuszczonej olejem formie do pieczenia.
Piec 15 minut w 220st, przełożyć na drugą stronę i piec kolejne 15 minut. Mięso podlać połową bulionu. Piec 50minut w 180st. Po 30 minutach obok mięsa wyłożyć odsączoną z zalewy fasolę, szarotki i pomidory, wlać resztę bulionu.
Po tym czasie mięso wyjąć w formy, sos powstały w trakcie pieczenia doprawić solą, pieprzem i oregano i podawać do pieczeni.