Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najpopularniejszym daniem ze schabu są oczywiście kotlety smażone w panierce. Tymczasem to smaczne mięso nadaje się także do pieczenia. Aby w wysokiej temperaturze mięso nie wysuszyło się nadmiernie odkładamy je plastrami boczku. Z sosem z pomidorów, szarotek i fasoli smakuje najlepiej.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6111
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9096
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8581
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5916
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6111
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9096
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8581
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5916
Składniki
Natkę oraz zioła opłukać, osuszyć. Listki natki i tymianki oraz oddzielonymi od gałązek szpilkami rozmarynu drobno posiekać. Plastry boczku ułożyć obok siebie i posypać posiekaną zieleniną. Mięso natrzeć solą i pieprzem, obłożyć boczkiem, obwiązać nicią. Ułożyć na natłuszczonej olejem formie do pieczenia.
Piec 15 minut w 220st, przełożyć na drugą stronę i piec kolejne 15 minut. Mięso podlać połową bulionu. Piec 50minut w 180st. Po 30 minutach obok mięsa wyłożyć odsączoną z zalewy fasolę, szarotki i pomidory, wlać resztę bulionu.
Po tym czasie mięso wyjąć w formy, sos powstały w trakcie pieczenia doprawić solą, pieprzem i oregano i podawać do pieczeni.