Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 1903
Dodano: 24.03.2010
Odsłon: 12812
1-2 os. | 60 min | średnie | przystępne |
sliwki pare godzin wczesniej namaczamy w winie, schab lekko rozbijamy,przyprawiamy i kladziemy na rozgrzana patelnie z odrobona oleju,
nastepnie wymoczone sliwki i cebule kroimy drobno i razem z winem dorzucamy do schabu na patelnie dusimy okolo pol godziny,w razie potrzeby dolewamy odrobine wody
pod koniec mieso wyciagamy a sos lekko blendujemy nie calkowicie, tak zeby odrobina kawaleczkow cebuli i sliwek zostala nie zblendowana, ponownie mieso wkladamy do sosu doprowadzamy do wrzenia i gotowe,
najlepiej smakuje z kluchami gnocchi z patelni (przepis doloze jutro bo bede je dzis robic)
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

Annuar 30 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Próbowałam i będę częściej robić :) Świetne urozmaicenie dań mięsnych. Smaczne, aromatyczne,szybko i wygodnie się robi.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 06 maja 2010Zgłoś do usunięcia
fajny przepis , danie będzie gościć u mnie na stole w najbliższą niedzielę0 Kto głosował? | Odpowiedz

wiola1100 27 marca 2010Zgłoś do usunięcia
lubię takie smaczki0 Kto głosował? | Odpowiedz

Annuar 25 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Wspaniałe połączenie składników!!0 Kto głosował? | Odpowiedz

sentinel 24 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Jakis czas temu znalazlam przepis na sos ale z powidel sliwkowych z dodatkiem chili, imbiru, wodki:) i czosnku. Bardzo latwy w przygotowaniu i mozna go podawac zarowno na zimno bo wtedy jest mniej ostry jak i na goraco ..... zzera podniebienie ale jest pyszny:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 24 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Bardzo podobny sos jest w przepisie na karkówkę w sosie śliwkowym tu na Smakerze, robiłam ją i powiem, że faktycznie sosik jest pierwsza klasa i warto spróbować :)0 Kto głosował? | Odpowiedz