Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w ziołach to uniwersalna przekąska w kuchni. Możesz go podać zarówno jako pieczeń na obiad, jak i wędlinę do kanapki na zimno. W obu przypadkach smak cię nie zawiedzie. Aromatyczne zioła, którymi doprawione jest mięso, podkreślają jego delikatny smak.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7525
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2498
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7525
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2498
Składniki
Schab umyj pod bieżącą wodą i osusz. Następnie zrób cztery nacięcia w różnych miejscach, nie muszą być głębokie. Obierz czosnek, pokrój na kilka części. Wypełnij nacięcia czosnkiem. Posól i popieprz schab solidnie z każdej strony.
W misce wymieszaj oliwę, musztardę, tymianek, majeranek i paprykę słodką. Natrzyj dokładnie mięso z każdej strony. Przełóż je do lodówki, przykrywając folią, na około godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni Celsjusza. Przełóż schab w ziołach do naczynia żaroodpornego. Włóż do nagrzanego piekarnika bez pokrywki. Po pół godziny podlej go bulionem drobiowym i piecz dalej przez 10 minut. Przykryj schab i zostaw na około 20-30 minut. Co jakiś czas podlewaj schab bulionem i powstałym sosem.