Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w ziołach to uniwersalna przekąska w kuchni. Możesz go podać zarówno jako pieczeń na obiad, jak i wędlinę do kanapki na zimno. W obu przypadkach smak cię nie zawiedzie. Aromatyczne zioła, którymi doprawione jest mięso, podkreślają jego delikatny smak.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 144
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104501
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 332
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9029
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 144
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104501
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 332
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9029
Składniki
Schab umyj pod bieżącą wodą i osusz. Następnie zrób cztery nacięcia w różnych miejscach, nie muszą być głębokie. Obierz czosnek, pokrój na kilka części. Wypełnij nacięcia czosnkiem. Posól i popieprz schab solidnie z każdej strony.
W misce wymieszaj oliwę, musztardę, tymianek, majeranek i paprykę słodką. Natrzyj dokładnie mięso z każdej strony. Przełóż je do lodówki, przykrywając folią, na około godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni Celsjusza. Przełóż schab w ziołach do naczynia żaroodpornego. Włóż do nagrzanego piekarnika bez pokrywki. Po pół godziny podlej go bulionem drobiowym i piecz dalej przez 10 minut. Przykryj schab i zostaw na około 20-30 minut. Co jakiś czas podlewaj schab bulionem i powstałym sosem.