Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w zupach to bardzo smaczne, sycące, nie wymagajace specjalnych umiejetnosci danie idealne na obiad. Taki schab najlepiej smakuje podany ziemniakami i ulubioną surówką. Jest to ciekawa alternatywa dla tradycyjnych kotletów w panierce a także super pomysł nie tylko na rodzinny obiad, ale i na różne większe lub mniejsze przyjęcia.
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 232
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 715
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 21412
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 232
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 715
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 21412
Składniki
Plastry schabu układamy w żaroodpornym naczyniu.
Do miski wsypujemy wszystkie zupki : ogonową, grzybową i cebulową, zalewamy je zimną wodą i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną mieszanką z zupek zalewamy plastry schabu. Schab wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temp.180 st. C i pieczemy około 90 minut, w trakcie pieczenia mięso często obracamy. Gotowy schab podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.