Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w zupach to bardzo smaczne, sycące, nie wymagajace specjalnych umiejetnosci danie idealne na obiad. Taki schab najlepiej smakuje podany ziemniakami i ulubioną surówką. Jest to ciekawa alternatywa dla tradycyjnych kotletów w panierce a także super pomysł nie tylko na rodzinny obiad, ale i na różne większe lub mniejsze przyjęcia.
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 438
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2268
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1011
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 438
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2268
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1011
Składniki
Plastry schabu układamy w żaroodpornym naczyniu.
Do miski wsypujemy wszystkie zupki : ogonową, grzybową i cebulową, zalewamy je zimną wodą i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną mieszanką z zupek zalewamy plastry schabu. Schab wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temp.180 st. C i pieczemy około 90 minut, w trakcie pieczenia mięso często obracamy. Gotowy schab podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.