Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab podany inaczej na niedzielny obiad.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 7443
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1107
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11299
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 398
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 7443
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1107
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11299
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 398
Składniki
Przygotowanie: Mięso umyć, pokroić w paski długości 5 cm, lekko obrumienić na oliwie lub oleju, posypać przyprawami ziołowymi, oprószyć solą, podlać wrzącą wodą lub rosołem, przykryć. Dusić na małym ogniu.
Cukinię, paprykę pokroić w kostkęi, dodać do mięsa. Pieczarki oczyścić, pokroić i przysmażyć na oliwie, oprószyć mąką i dodać do duszącej się potrawy. Gdy mięso i warzywa będą miękkie dodać pomidory, podprawić śmietanka i dusić około 3 minut. Wyłożyć na półmisek, posypać zieleniną i podawać z ziemniakami z wody i surówką.