Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś na obiad polecał się schab wieprzowy marynowany w soli, pieprzu oraz keczupie swojskim z cukinii
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116833
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8007
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3015
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1625
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1318
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116833
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8007
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3015
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1625
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1318
Składniki
Przygotować plastry schabu z kością, roztłuc je młotkiem do kotletów nacinając brzegi aby podczas smażenia kotlet się nie zwijał. Rozbite kotlety nasolić i posypać pieprzem z obu stron a następnie lekko posmarować keczupem swojskim lub kupnym jeżeli ktoś nie ma, tak przygotowane kotlety ułożyć jeden na drugim w misce i pozostawić na godzinę aby przeszły smakiem keczupu
Po wyznaczonym czasie odstania mięsa na kotlety w keczupie przygotować jajka roztrzepać je widelcem dodając mięso oraz ulubioną przyprawę uniwersalną. Gotowy kotlet zanurzyć w jajku z mlekiem a następnie w bułce tartej, na patelnię wlać oleju troszkę więcej niż dno patelni lekko go rozgrzać a następnie położyć przygotowany kotlet i smażyć z obu stron na wolnym ogniu na złoty kolor - nie dolewać oleju w trakcie smażenia się kotleta ponieważ wtedy będzie odklejać się panierka
Usmażone chrupiące kotlety podałam z ziemniakami okraszonymi lekko tłuszczem ze smażonych kotletów posypanymi koperkiem świeżym oraz do całości ogórek kiszony swojski a do popicia zimna maślanka. Zamiast ogórka może być również kiszona kapusta zrobiona z cebulką jako surówka