Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny, aromatyczny schab z grilla
        
        
        
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1654
            Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 962
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1654
            Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 962
        
        
                Składniki
Schab należy umyć i bardzo delikatnie rozbić plastry tłuczkiem. Składniki marynaty wymieszać ze sobą, czosnek pokroić w plasterki. Na dnie naczynia ułożyć połowę liści laurowych i ziela oraz plasterków czosnku. Włożyć na to dokładnie posmarowany marynatą schab. Na górze ułożyć resztę liści, ziela i czosnku. Zalać pozostałą marynatą. Włożyć schab (w zamkniętym pojemniku) do lodówki - minimum na minimum 1 dobę. Wyjąć schab, dokładnie usunąć z niego czosnek, liście laurowe i ziele angielskie. Grillować po 5 minut z każdej strony na mocno rozgrzanym ruszcie. Podawać z ulubionymi dodatkami Smacznego :-)