Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny, aromatyczny schab z grilla
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 527
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10618
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13475
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2732
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 527
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10618
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13475
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2732
Składniki
Schab należy umyć i bardzo delikatnie rozbić plastry tłuczkiem. Składniki marynaty wymieszać ze sobą, czosnek pokroić w plasterki. Na dnie naczynia ułożyć połowę liści laurowych i ziela oraz plasterków czosnku. Włożyć na to dokładnie posmarowany marynatą schab. Na górze ułożyć resztę liści, ziela i czosnku. Zalać pozostałą marynatą. Włożyć schab (w zamkniętym pojemniku) do lodówki - minimum na minimum 1 dobę. Wyjąć schab, dokładnie usunąć z niego czosnek, liście laurowe i ziele angielskie. Grillować po 5 minut z każdej strony na mocno rozgrzanym ruszcie. Podawać z ulubionymi dodatkami Smacznego :-)