Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 447 Ocena: 6489
Dodano: 09.06.2018
Odsłon: 1453
3-4 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Schab umyć. Wymieszać składniki marynaty. Przełożyć do niej mięso i dokładnie natrzeć z każdej strony. Dać do lodówki na 1-2 godziny. Następnie przełożyć do woreczka do pieczenia. Woreczek umieścić w naczyniu żaroodpornym. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 st. C 1 godzinę. Dla większej pewności czas można przedłużyć o 15 minut. Po wystudzeniu pokroić na plastry i podawać.
Uwaga: do marynaty można dodać zioła według własnego uznania.
Na skróty
Komentarze do przepisu (7)

pelen_brzuszek 10 czerwca 2018Zgłoś do usunięcia
Wygląda przepięknie :) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 09 czerwca 2018Zgłoś do usunięcia
Jaki ladny i soczysty! Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

bryssska 09 czerwca 2018Zgłoś do usunięcia
Pyszny, ochoty sobie narobiłam ;-D Odpowiedzi: 2 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz