Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab z rękawa

Schab z rękawa

Autor:

Przepisów i artykułów: 454 Ocena: 4705

Dodano:

Odsłon: 5574

Pieczony, marynowany schab często gości na moim stole, bo jest to smaczna propozycja....

Składniki

  • schab bez kości 1300 g
  • czosnek ząbki 4-5 szt
  • olej rzepakowy 4-5 łyżek
  • majeranek otarty 1 łyżeczka
  • bazylia otarta 1 łyżeczka
  • papryka słodka mielona 1 łyżeczka
  • kucharek 1 łyżeczka
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wszystkie przyprawy wymieszać z oliwą i przeciśniętym czosnkiem. Umyte i osuszone mięso obtoczyć w marynacie i na kilka godzin schować do lodówki. Następnie włożyć do rękawa i nagrzanego do 160 stopni piekarnika.

  2. Piec ok. 120 min.. Podawać np. z gotowanymi ziemniakami i sałatką z lodowej kapusty. Można także przygotować ulubiony sos, ponieważ mięso jest stosunkowo"suche"...
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 26 lutego Ale dziś wysyp pyszności i tylko szkoda, że już po dziesiątej ;) Super żarełko :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń