Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejne proste danie z babcinego zeszytu - może niezbyt fotogeniczne, ale za to bardzo aromatyczne i delikatne
schab lekko rozbijamy, przyprawiamy majerankiem, solą i pieprzem, na dużej patelni rozgrzewamy 3 łyżki oleju i obsmażamy kotlety z obu stron na rumiano, a potem odkładamy
na patelnię po smażeniu kotletów wrzucamy posiekaną cebulę, a jak się zeszkli dodajemy czosnek pokrojony w plasterki, smażymy minutę, a potem dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, solimy i smażymy, aż z patelni odparuje większość płynu
kapustę kroimy i dokładamy na patelnię, dokładnie mieszamy i smażymy wszystko ok. 10 min
ziemniaki kroimy w talarki i mieszamy z łyżką oleju i solą
na dnie naczynia żaroodpornego (wybieramy takie z przykryciem) układamy połowę kapusty, potem wykładamy kotlety, a na nie drugą połowę kapusty, na wierzchu układamy warstwę ziemniaków, naczynie przykrywamy i zapiekamy 1 godzinę i 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C. no i gotowe, smacznego ;-)
Schab w połączeniu z aromatycznym boczkiem i pieczonymi ziemniakami tworzy sy...
Odsłon: 4176
Idealnie soczysty schab jest delikatny i kruchy, nadaje się na niedzielne obiady
Odsłon: 3962
Najlepsze pierogi na świecie, bo z truskawkami.
Odsłon: 12
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 62
Najlepsze pierogi na świecie, bo z truskawkami.
Odsłon: 12
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 62
Składniki
schab lekko rozbijamy, przyprawiamy majerankiem, solą i pieprzem, na dużej patelni rozgrzewamy 3 łyżki oleju i obsmażamy kotlety z obu stron na rumiano, a potem odkładamy
na patelnię po smażeniu kotletów wrzucamy posiekaną cebulę, a jak się zeszkli dodajemy czosnek pokrojony w plasterki, smażymy minutę, a potem dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, solimy i smażymy, aż z patelni odparuje większość płynu
kapustę kroimy i dokładamy na patelnię, dokładnie mieszamy i smażymy wszystko ok. 10 min
ziemniaki kroimy w talarki i mieszamy z łyżką oleju i solą
na dnie naczynia żaroodpornego (wybieramy takie z przykryciem) układamy połowę kapusty, potem wykładamy kotlety, a na nie drugą połowę kapusty, na wierzchu układamy warstwę ziemniaków, naczynie przykrywamy i zapiekamy 1 godzinę i 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C. no i gotowe, smacznego ;-)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pierogi z twarożkiem i truskawkami
Dania główne
Zapiekanka drobiowo-pieczarkowa z ziemniakami
Dania główne
Pulpety na młodej kapuście z pieczarkami
Dania główne
Klopsiki z białej kiełbasy
Pierogi z twarożkiem i truskawkami
Najlepsze pierogi na świecie, bo z truskawkami.
Odsłon: 12
Zapiekanka drobiowo-pieczarkowa z ziemniakami
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 62