Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w połączeniu z aromatycznym boczkiem i pieczonymi ziemniakami tworzy sycące i bardzo smaczne danie obiadowe.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Składniki na marynatę wymieszać.
Schab opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i cienko rozbić. Przekroić każdy plaster na pół i posmarować marynatą.
Ziemniaki obrać, pokroić w plastry, ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym olejem i posypać solą i pieprzem.
Na ziemniakach ułożyć plastry schabu.
Na schabie ułożyć plastry boczku, tworząc kratkę. Całość posypać ziołami prowansalskimi.
Zapiekać potrawę w 180 st. C przez ok. 45 minut, do miękkości ziemniaków.
Danie polecam podawać z mizerią lub surówką z kiszonej kapusty.