Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w połączeniu z aromatycznym boczkiem i pieczonymi ziemniakami tworzy sycące i bardzo smaczne danie obiadowe.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2760
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101946
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6330
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2760
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101946
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6330
Składniki
Składniki na marynatę wymieszać.
Schab opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i cienko rozbić. Przekroić każdy plaster na pół i posmarować marynatą.
Ziemniaki obrać, pokroić w plastry, ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym olejem i posypać solą i pieprzem.
Na ziemniakach ułożyć plastry schabu.
Na schabie ułożyć plastry boczku, tworząc kratkę. Całość posypać ziołami prowansalskimi.
Zapiekać potrawę w 180 st. C przez ok. 45 minut, do miękkości ziemniaków.
Danie polecam podawać z mizerią lub surówką z kiszonej kapusty.