Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w połączeniu z aromatycznym boczkiem i pieczonymi ziemniakami tworzy sycące i bardzo smaczne danie obiadowe.
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 190
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 328
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 103
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 190
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 328
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 103
Składniki
Składniki na marynatę wymieszać.
Schab opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i cienko rozbić. Przekroić każdy plaster na pół i posmarować marynatą.
Ziemniaki obrać, pokroić w plastry, ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym olejem i posypać solą i pieprzem.
Na ziemniakach ułożyć plastry schabu.
Na schabie ułożyć plastry boczku, tworząc kratkę. Całość posypać ziołami prowansalskimi.
Zapiekać potrawę w 180 st. C przez ok. 45 minut, do miękkości ziemniaków.
Danie polecam podawać z mizerią lub surówką z kiszonej kapusty.