Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealny na niedzielny obiad, na zdjęciu niestety widoczna już resztka schabu, mąż tak szybko go opracował, że nie zdążyłam zrobić zdjęcia
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 40655
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 424
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 209
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 387
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9320
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 40655
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 424
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 209
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 387
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9320
Składniki
Schab dzień wcześniej nacieramy przyprawami (można wybrać swoje ulubione), w mięsie robimy nożem otwory i wciskamy w nie śliwki, wstawiamy do lodówki na całą noc.
Po wyjęciu schab obsmażamy na dużym ogniu (krótko, tylko tak żeby się zrumienił). Wkładamy do blaszki lub naczynia żaroodpornego, wkładamy czosnek, podlewamy ok. 1,5 szkl bulionu i pieczemy w 160 stopniach C ok. półtorej godziny albo troszkę dłużej co jakiś czas podlewając sosem.