Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab ze słodkim nadzieniem

Schab ze słodkim nadzieniem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2595 Ocena: 20363

Dodano:

Odsłon: 1636

Smaczny kawałek mięsa na obiad.

Składniki

  • Schab wieprzowy 1 kg
  • Śliwka wędzona
  • Morela suszona
  • Sól i pieprz do smaku
  • Przyprawa do wieprzowiny 1 łyżka
  • Woreczek do pieczenia w środku
  • Woda ½ szklanki
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Schab ze słodkim nadzieniem

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mięso opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym, natrzeć solą i pieprzem i odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny. Następnie zrobić w środku otwór, nadziewać na przemian śliwką i morelą. Schab włożyć do woreczka i zalać przyprawą do wieprzowiny wymieszanej w ½ szklance wody. Szczelnie zamknąć, ułożyć w naczyniu żaroodpornym(nie przykrywać). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 90 minut. Podawać z ziemniakami i surówką z buraczków czerwonych. SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń