Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami zostają nam kotlety z obiadu lub uroczystość, wiadomo rozgrzewane na drugi dzień nie są już pyszne. Proponuje przykryć je sosem z pieczarkami.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34153
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1354
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34153
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1354
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Składniki
1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą, panierujemy w roztrzepanych jajkach, następnie w bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.( jak komuś nie zostały kotlety )
2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 3. Do cebuli dodajemy pokrojone plasterki pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą. 4. Majonez łączymy z ketchupem i łączymy z grzybami.
5. Schabowe układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, na każdym kawałku mięsa układamy sos z pieczarkami. 6. Wierch posypujemy startym na tarce o dużych oczach żółtym serem. 7. Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku do chwili rozpuszczenia się sera.
8. Kotlety gotowe. 9. Smacznego.