Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety wykonane z ten sposób z pewnością zaskoczą waszych domowników i gości. Doskonale sprawdzą się na niedzielny obiad. W porównaniu do tradycyjnych kotletów, w tym przepisie nie znajdziecie bułki tartej. Oprócz tradycyjnych przypraw takich jak sól i pieprz, smak dania podkreśli dodatek świeżych ziół. Wypróbujcie ten przepis w domu, a nie pożałujecie!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
Składniki
Świeże zioła płuczemy, osuszamy i drobno siekamy.
Kawałki schabu rozbijamy tłuczkiem na cienkie plastry. Doprawiamy z dwóch stron mieszanką siekanych ziół i przypraw.
Kotlety obtaczamy w mące, następnie przekładamy je do miski z rozkłóconymi jajkami.
Schabowe po parysku smażymy na rozgranym oleju na złoty kolor z obu stron.
Usmażone kotlety przekładamy na talerz i podajemy z ulubionymi dodatkami.