Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety wykonane z ten sposób z pewnością zaskoczą waszych domowników i gości. Doskonale sprawdzą się na niedzielny obiad. W porównaniu do tradycyjnych kotletów, w tym przepisie nie znajdziecie bułki tartej. Oprócz tradycyjnych przypraw takich jak sól i pieprz, smak dania podkreśli dodatek świeżych ziół. Wypróbujcie ten przepis w domu, a nie pożałujecie!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 460
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2781
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 918
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1666
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14500
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 460
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2781
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 918
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1666
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14500
Składniki
Świeże zioła płuczemy, osuszamy i drobno siekamy.
Kawałki schabu rozbijamy tłuczkiem na cienkie plastry. Doprawiamy z dwóch stron mieszanką siekanych ziół i przypraw.
Kotlety obtaczamy w mące, następnie przekładamy je do miski z rozkłóconymi jajkami.
Schabowe po parysku smażymy na rozgranym oleju na złoty kolor z obu stron.
Usmażone kotlety przekładamy na talerz i podajemy z ulubionymi dodatkami.